66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון לראש השנה 2018 - שוק אווז ברוטב תפוזים על מצע רטטוי

ראש השנה בפתח וההכנות לקראת החג ובעיקר לסעודת החג בעיצומן. אין ספק שעיקר תשומת הלב מופנית למנה הבשרית העיקרית.  עליה להיות חגיגית, טעימה ושונה ממה שאתם מכינים בערבי יום שישי.

השף יוסי אסרף ממלון 'אירוס המדבר' מציע לכם מתכון שוק אווז ברוטב תפוזים על מצע רטטוי  - מנה שתגרוף מחמאות רבות.

 

 

 

המצרכים הדרושים לאווז ולרוטב:

 

4 שוקי אווז

200 גר' רכז תפוזים

150 גר' סוכר

 

 

תפוז אחד חתוך לפרוסות

1 מקל קינמון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן

2 כפות גדושות של קורנפלור מדולל ב-100 מל' מים פושרים

 

 

הוראות הכנה:

 

צולים את האווז על רשת, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות

(מתחת לרשת חובה לשים תבנית שתאגור את כל הנוזלים והשומן)

מחממים בסיר את הסוכר למשך 5 דקות

מוסיפים את רכז התפוזים, ציר הבקר ושאר התבלינים ומביאים עד רתיחה של 10 דקות לפחות 

מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי ערבוב לקשירת הרוטב

אחרי הצלייה מסדרים את האווז בתבנית ויוצקים את הרוטב על האווז. על כל חתיכה מניחים פרוסת תפוז

מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ומהדקים היטב

אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כשעה וחצי (מומלץ להניח בתחתית התנור תבנים עם מים להוספת אדים)

 

 

המצרכים הדרושים לרטטוי:

 

1 קישוא חתוך לקוביות

1 חציל קטן חתוך לקוביות

2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

צרור טימין קצוץ

3 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

 

הוראות הכנה:

 

מערבבים את כל הירקות והתבלינים בקערה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקו

 

 

חג שמח ושנה טובה..

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת