44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

שתהיה שנה דבש: עוגת שושנים דבש יפהפיה!

אין ולא יהיה על ריח של שמרים.

והפעם ניסיתי מתכון שקבלתי מחברת שמרית למאפה שמרים דבש יפהפה.

אני אוהבת משחקים בבצק, כאלה שקל להכין ונראים מרשימים.

המאפה הזה פשוט להכנה ויהיה נפלא להגשה בראש השנה. יש לו יתרון נוסף, שפשוט מושכים חתיכה, ואז אין צורך בחיתוך.

המתכון מצורף, וגם הפרטים לגבי הרכיבים המיוחדים.

.

.

 

 

עוגת שושנים דבש

.

.

מצורף המתכון המקורי.

שימו לב: הכמות כאן מיועדת ל-3 עוגות פס כמו בתמונה למטה.

אני הכנתי מראש חצי מהכמות כדי להשתמש לעוגה אחת עגולה בצורת פרח.

.

מצרכים (ל- 3 יחידות עוגה):

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרים טריים שמרית

1 כף מלח (20 גר')

¼ כוס סוכר (50 גר')

2 ביצים גודל L

100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס  

¼ כוס דבש (80 גר')

½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

למלית:

5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת

¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון

להברשה לאחר האפייה:  4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר ושמרים. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים.

3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגודל 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.

4. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר.

אם מכינים עיגול פרח - אז רק אחת ימינה ואחת שמאלה בלי להשאיר במרכז.

5. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.

6. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.

7. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים.

.

.

אחד ארוך.......

.

.

את הרולדה המגולגלת מניחים בעיגול כשהתפר של סוף הבצק כלפי מטה

.

.

מסדרים את הפרח: עיגול ימינה ועיגול שמאלה

.

.

מנסים להרחיק את הילדים לפחות שיתקרר טיפה...

.

.

 

 

.

זו התמונה מהמתכון המקורי: פרח ימינה, פרח שמאלה, פרח במרכז

צילום: חן שוקרון

.

 

הרכיבים המיוחדים כאן הם השימוש בתחליף בריא יותר למרגרינה בשם נטורינה ובקמח של הטחנות הגדולות של א"י שנקרא קמח חלה.

אלו הפרטים:

.

.

 

נטורינה

 תחליפי חמאה ומרגרינה עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית לאפייה ובישול

.

 

.

זהו מוצר חדש של חברת שמרית, נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס ונטורינה לאפייה על בסיס שמן זית הנם ממרחים משמנים צמחיים המהווים תחליפים בעלי ערכים תזונתיים מוספים על פני מוצרי מרגרינה.

המוצרים ללא שומן מוקשה וללא חומרים משמרים, מתאימים למגוון רב של מאפים מלוחים ומתוקים.

היתרונות: ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, טבעונית ומועשרת בשמן קוקוס אך ללא טעם הקוקוס ובמרקם חלק, מתאימה לשימוש במגוון רב של מאפים, כתחליף לחמאה או מרגרינה ביחס זהה במתכון.

נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס, מבוססת שמן קוקוס הנחשב בריא בזכות התכולה הגבוהה של חומצות השומן הבינוניות. חומצות אלה מתחמצנות במהירות ויוצרות אנרגיה ואינן נאגרות ברקמת השומן.

נטורינה לאפייה על בסיס שמן זית נהנית מסגולותיו הבריאותיות של שמן הזית, בעיקר הריכוז הגבוה של חומצה אוליאית (אומגה 9). חומצה זו שומרת על איכותו של שמן הזית גם בתהליך החימום או הטיגון ושומרת ששמן זית לא יעבור תהליך חמצון. הנטורינה עוברת תהליך פיזיקלי, אשר מקנה לה את המרקם המוצק, אך אינו יוצר את היווצרות השומן המוקשה והטראנס.

שימו לב - המוצר כשר פרווה בהשגחת בד"צ עדה חרדית, ומחירו כ-7 ש"ח ל 200 גרם.

 

 

על קמח חלה של "הטחנות הגדולות של א"י"

.

.

 

קמח חלה

 קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי – לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה

 משווק באריזה מבוקרת, המונעת התפתחות חרקים

 

השקת הקמח היא לכבוד חגי תשרי. מדובר בקמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, המתאים במיוחד לאפיית חלות ומאפים עלי נפח גבוה. הקמח החדש נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי הקמח.  

קמח זה מיוצר מתערובת של 5 סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה, והוא מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין רשת חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. הרשת מאפשרת להחזיק בגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ובכך היא מעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
בנוסף לגלוטן, מועשר קמח החלה גם בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת השעורה מייעלת את פעילות השמרים ומקצרת במידה ניכרת את פרק הזמן הנדרש להתפחת הבצק. הקמח מתאים במיוחד לאפיית חלות, לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

אני לא נתתי עד כה יותר מדי דגש לסוג הקמח שבו אני משתמשת. זה לבן או מלא. אבל אז עברתי במאפיה פרטית, והאופה שם התעקש שהוא משתמש רק בקמחים של הטחנות הגדולות של א"י. 

.

.

החלה שהוא הכין שכנעה אותי שאת המאפים שלי מעכשיו אני אכין עם קמח מתאים.

.

.

לקמח כשרות של הרבנות הראשית חיפה, וכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים, ומחיר אריזת של 1 ק"ג כ- 7-10 ש"ח.

ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, או להזמין במשלוח דרך אתר החברה. מידע על מיקום החנויות: בפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון 04-8672137.

.

.

 

מקווה שתכינו גם אתם ושתהיה לנה שנה יפה, טובה, טעימה, בריאה ומתוקה כמו מאפה שמרים דבש!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת