88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוחים הונגרית

עוגת תפוחים הונגרית

עוגת תפוחים הונגרית

 

עוגה מאוד טעימה רכה ועסיסית, שילוב מוצלח של המתקתקות המעודנת + התפוחים החמצמצים,

העוגה אף משתבחת למחרת. לשמור מכוסה.  

להכין מראש ריבת תפוחים (הוראות הכנה בהמשך),

מרכיבים לבצק:

קמח תופח 350 גרם

סוכר 150 גרם

150 גרם חמאה רכה,

שני חלמונים (צהובים), של ביצה ,

אבקת אפייה,

סוכר וניל

כף או שתיים של שמנת חמוצה,

קצת קליפת לימון מגורר,

הכנת הבצק:

לעבד קמח עם החמאה, להוסיף סוכר + חלמונים ולערבב, 

להוסיף אבקת אפיה + 1  סוכר וניל + גרידת  1/2 לימון,

מוסיפים כף שמנת ומערבבים.

אם יש צורך, והבצק  יבש מדי, אפשר להוסיף עוד כף שמנת חמוצה,

לכסות ולהכניס 30 דקות במקרר (*השארתי כמה שעות במקרר, אפשר גם לילה,  יצא בצק מאוד נוח לעבודה)

 למילית:

ריבת תפוחים+פירורי ביסקוויט/ או פירורי עוגיות + מעט חלבון טרוף במזלג

אחרי אפיה על העוגה:  מלמעלה אבקת סוכר

למרוח היטב תבנית פיירקס בחמאה .

לקמח מעט משטח עבודה,

לרדד,  ולשטח שיכבת בצק בתבנית, לא עבה מדי,

אם יש צורך לקמח מעט, ואם נקרע, לעבוד בפיסות ולהדביק, לא להוסיף יותר מדי קמח שמיבש את הבצק,

לדקור במזלג את הבצק בתבנית,

 לזרות פירורי ביסקוויט/עוגיות שיספחו את מיצי התפוחים,

לפזר גבשושיות ריבת תפוחים ביתית, ולשטח בתבנית בצורה שווה,

לכסות בעלה בצק שני

 

להכנת ריבת תפוחים ביתית:  הכנה מראש (הכנתי כשישה חודשים מראש)

1.5 ק"ג תפוחי עץ חרמון או יונתן קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, 

לבשל עם 3/4 כוס סוכר + סוכר וניל + מיץ משני לימונים (לא מוסיפים מים!)

מבשלים עד שמסמיך לשמור בצנצנת סגורה היטב עד השימוש,

 

למרוח על הבצק בתבנית את הריבה שתכסה את כל הבצק,  (היא נמרחת בקלות), לפזר מעט קינמון מעל ריבת התפוחים.

 לרדד שיכבה עליונה של בצק שמחייבת להשתמש ביותר קמח,  כדי להישאר שלמה, לגלגל על המערוך ולכסות את התפוחים.

לדקור במזלג ליציאת האדים,

 לטרוף חלבון  במזלג , ולמרוח על הבצק בעזרת הידיים. (כך מדגימה וממליצה סבתא וילמה בסירטון, אך אפשר כמובן להיעזר במברשת)

 לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות, לאפות  30 דקות או עד השחמה, מוציאים, מורידים טמפרטורה ומניחים את העוגה בשלב התחתון של התנור, ל- 5 דקות

נוספות,  לבזוק אבקת סוכר על העוגה החמה, 

 

 

 

קרדיט: סבתא וילמה                 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת