88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם מקמח קסם מלא

לחם מקמח קסם מלא

לחם מקמח קסם מלא

 

 

 1 ח' = 1 ק"ג קמח קסם ללחם מלא

כבר מכיל בתוכו שמרים, ואין צורך לנפות,

רק להוסיף 800 מל' מים ולערבב בקערת המיקסר+וו לישה 4 דקות,

להתפיח 30 דקות בקערה משומנת, מכוסה בניילון רופף,  (לא נצמד!),

 לחלק ל-2 - 3  כיכרות  (בהתאם לגודל הלחם הרצוי), 

מהדקים ומגלגלים כל חלק לכיכר לחם מאורכת, 

מניחים א הכיכרות במרווחים על נייר אפיה, על השיש, לתפיחה של 30 - 45 דקות, או עד הכפלת הנפח, מקמחים קלות מעל,  ועושים חתכים אלכסוניים לאורך כל כיכר, בסכין יפנית, מכסים בניילון רופף.

בינתיים, (אחרי כ- מחצית זמן התפיחה לערך),   מחממים תנור אפיה ל- 220 מעלות, ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים, ובנוסף תבנית תנור ריקה שתתחמם היטב, כאשר התנור חם והתבנית לוהטת, מוציאים את התבנית ומניחים על יד הכיכרות שתפחו,

מושכים את נייר האפיה עם כיכרות הלחם אל  תבנית האפיה החמה (מאוד!!!) ,

אופים 25 - 30 דקות או עד שצבע  הלחם שחום עמוק ויפה, וכאשר מקישים על תחתיתו,  נשמע צליל חלול.

לקרר את כיכרות הלחם על רשת, ולכסות במגבת,

 לפרוס רק שמתקרר,

 אפשר להקפיא פרוס, בתוך קופסאות פלסטיק של תבניות מאורכות ומאוד נוחות, שנמכרות בכל חנויות כלי הבית והסטוקים  

קרדיט - ארז קומרובסקי לסוגת                            

  

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת