1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

רולדת שמרים

08/08/2018

אין כמו אפית עוגת שמרים בבית ,הריח של הבצק שנאפה בתנור מתפשט בכל הבית ,ריח מתקתק

בשבילי זהו ריח של בית,בילדותי אימי  ז``ל אפתה בכל יום שישי רולדות שמרים ,את המילוי היא היתה מכינה

מחלבונים מוקצפים עם סוכר וקקאו ,וכשהעוגות היו יוצאות מהתנור שחומות ורחניות ,תמיד היה בורח קצת

מהמילוי בקצוות העוגות ,ואנחנו האחים היינו מנקים את הקצוות ,מן מרנג בטעם שוקולד טעים.

היום כשאני אופה עוגות שמרים לרוב אני ממלא בממרח נוטלה.

לבצק:


1  ק"ג קמח רגיל


 4 ביצים

 1 שקית שימרית /או קוביה שמרים טריים /כף וחצי שמרים יבשים

 1 מחמאה 200 ג`ר /חמאה

1  כוס סוכר

מעט תמצית וניל

2 וחצי כוסות מים פושרים

מילוי:

קופסה ממרח שוקולד נוטלה ,

מעט פרורי פתי בר

אגוזים קצוצים

סירופ:(לא חייבים)

1 וחצי כוסות מים

1 כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

לבשל עד לצמצום.

למריחה על הרולדות:

1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

אופן ההכנה:

 ללוש לבצק חלק ואחיד ולהתפיח שעה

לחלק ל 8 כדורים

לרדד כל כדור למלבן למרוח ממרח שוקולד ,פרורי ביסקווטים ואגוזים לגלגל לרולדה לקלוע צמות מכל 3

רולדות.(ניתן כמובן לגלגל רק רולדות ללא קליעת צמות,אבל אז לחלק את הבצק ל4-5כדורים וכל כדור לגלגל לרולדה כדי שהרולדות יצאו עבות יותר  )

להניח להתפחה לחצי שעה נוספת

למרוח ביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות,כשהעוגות זהובות ותפוחות להציא מהתנור ,

למרוח את הסירופ כשהרולדות חמות .

כמובן שאפשר לגלגל לרולדות רגילות ,אפשר לעשות קראנצ`ים ,בורג ,שושנים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת