55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פיתות ממולאות בשר

03/08/2018
פיתות ממולאות בשר

המצרכים לפיתות:

1 כף מלח

1 ק"ג קמח

2.5 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

2-3 כסות מים פושרים

1/2 כוס שמן

 

המצרכים למילוי:

500 גרם בשר טחון מעט שמן (אם לא שמן להוסיף 2 כפות שמן)

1 בצל גדול מגורר

צרור עלים וגבעולים כוסברה קצוצים

מלח

1 כף ראס אל חנות

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

 

לציפוי:

ביצה טרופה+כפית מים

שומשום/קצח

 

אופן הכנה:

- להכניס לקערת המיקסר את המלח,קמח,שמרים,סוכר ו- 2 כוסות מים (להקפיד שהמלח לא יגע בשמרים).

- להתחיל ללוש ולהוסיף מים במידת הצורך.

- כשהבצק מתחיל להתגבש להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח שלו (לממהרים ניתן להניח ראש שום מעל הבצק ותוך חצי שעה הבצק תופח פלאים).

- בקערה לערבב את כל מצרכי המלית,לכסות ולהניח למנוחה.

- לקרוץ מהבצק עיגולים כגודל כדור טניס.

- לרדד לקבלת פיתה עגולה.

- להניח במרכז מהמלית ולסגור היטב.

- לרדד בעדינות את הבצק הממולא לפיתה דקה ככל האפשר.

- להניח בתבנית אפיה לתפיחה של חצי שעה.

- לחמם תנור ל-200 מעלות.

- להבריש בעדינות את הפיתות בביצה טרופה ולזרות שומשום.

- לאפות עד להשחמה של הפיתות 15-20 דקות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת