44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

ירקות מוקפצים ואורז ברוטב כמעט תאילנדי

26/07/2018
 
היישר למתכון לידענים, מנוסים, זריזים וחסרי סבלנות.
 
 
ולמה "כמעט"? כי רוטב תאילנדי אמיתי הוא חריייייף מאד כמו הרבה מאכלים תאילנדים אמיתיים. אם תגידו לתאילנדי אסלי שסחוג זה מאכל חריף, הוא יתגלגל מצחוק כי שמע בדיחה טובה.
 
אבל קודם כל: שלא כרגיל אצלי, הפעם המתכון מצריך קניות מוקדמות. לא דברים שיש לכל אחד בבית.
ענין שני: זה מתכון שערבבתי מכמה מתכונים ורעיונות.
ענין שלישי: הכמויות כאן הן לצורך ניסוי ראשון (3-5 מנות, תלוי בחלוקה שלכם). אחר כך תשנו כמויות לפי טעמכם.
ענין רביעי: פעם ראשונה שהכנתי את התבשיל הזה - ובכל זאת הפרינצסות שבחו.
 
 
 
מצרכים לרוטב:
  • 2-3 כפות רוטב קארי ירוק תאילנדי (זה החלק החריף שבסיפור. אני קניתי בבקבוקון פלסטיק של אסם). מידת החריפות תהיה בהתאם לכמות שתכניסו לתערובת. רוצים יותר חריף? שימו יותר רוטב.
  • רבע עד שליש פחית קרם קוקוס* (קונים בקופסאות כמו של שימורים. לכו על הכי קטן). לנער או לערבב היטב לפני פתיחה. לא השתמשתי בכל הכמות, כי אין לי נסיון עם הדבר הזה. לכן הקפאתי את היתר בשתי מנות. נראה מה ייצא מזה.
  • 3-4 כפות רוטב סויה. זה מלוח לכן צריך להיזהר עם כמות המלח שתשימו באורז.
  • 3-4 כפות מיץ לימון, רצוי טבעי, אפשרי גם משומר.
 
*מי שחושש מאלרגיה למרכיבי אגוז הקוקוס, יכול לדעתי להשתמש במקום זה - בכף גדושה רסק עגבניות מדולל בשליש כוס מים רתוחים חמימים. גם יתן קצת מתיקות וגם קצת צבע לאורז.
 
מצרכים לאורז:
¾ כוס עד כוס** אורז פשוט ורגיל (כוס = סטנדרטית של 240 מל"ל. שמרו על העיקרון שאת המדידות של כל המרכיבים עושים בעזרת אותו סוג כוס).
שמן לטיגון (לא שמן זית).
מים רותחים (2 כוסות לכל כוס אורז).
כף גדושה שמיר קצוץ דק מאד. לא יותר כי לשמיר יש נטיה להשתלט על הטעם.
כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק. לא יותר מזה.
מלח לפי טעמכם (ראו הערה על רוטב הסויה).
פלפל שחור - כנ"ל.
 
מצרכים לירקות המוקפצים:
1 גזר גדול שטוף ונקי, חתוך ל"מקלות" באורך כ-4 ס"מ ובעובי של כ-0.5 ס"מ (5 מ"מ). בתחילה חותכים את הגזר לאורכו לפרוסות. אותן חותכים לאורכן למקלות. את המקלות קוצצים לקטעים באורך כ-4 ס"מ.
1 זוקיני (מתייחסים כמו אל קישוא) קצוץ כנ"ל. אני מגרד את הקליפה בעזרת סכין. לשטוף היטב.
2-3 בצלים ירוקים (לא לשכוח לקצוץ את "שערות" השורש), שטופים היטב וקצוצים לקטעים של כ-4 ס"מ.
שמן לטיגון (לא שמן זית).
 
אין מכינים:
בסיר שבו תבשלו את האורז, מחממים היטב כ-5 כפות שמן. מחממים או על המבער הקטן באש גדולה או על מבער בינוני באש בינונית+.
מטגנים את האורז כ- 2-3 דקות, או עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו ומשחים קצת.
יוצקים את המים הרותחים - שתי כוסות לכל כוס אורז. השמן קופץ לגובה. לכן כדי למנוע אסון, לא את כל המים בבת-אחת. כל פעם חצי כוס.
מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ועשבי התיבול. מערבבים היטב.
אפשר לטעום ממי הבישול לדעת מליחות וחריפות. לא הרבה כי יותר מאוחר הרוטב התאילנדי יחריף את התבשיל ורוטב הסויה ימליח אותו.
מנמיכים את הלהבה למינימום ובעשר הדקות הראשונות מערבבים מדי פעם. אחרי זה לא נוגעים יותר באורז.
אחרי עוד 10 דקות מכבים להבה ולא פותחים את הסיר במשך 10 דקות נוספות לפחות.
 
בינתיים מכינים את תערובת הרוטב מכל המרכיבים - ושתעמוד בצד.
 
מחממים במחבת גדולה ורחבה (או ווק למי שיש ויודע להקפיץ) כ-5 כפות שמן.
כשהשמן חם מכניסים את כל הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה/ערבוב עד תחילת שינוי צבע ותחילת ריכוך הגזר. הערכה שלי- 4-5 דקות.
מי שיודע להקפיץ - שיקפיץ. מי שכמוני לא יודע וקיים חשש שכל החגיגה תידבק לתקרה, או תתפזר על פני כל המטבח, שיערבב בעזרת כף/שתי כפות כמו שאני עשיתי. במחבת מצופה טפלון וכד' - רצוי להשתמש בכלי עץ.
מכניסים את האורז המבושל. מערבבים היטב.
אחרי 2-3 דקות נוספות מכניסים את הרוטב המוכן ומערבבים היטב.
נותנים לכל "העסק" להתבשל קצת כדי שהגזר קצת יתרכך. לא לגמרי שלא נקבל "פירה גזר". צריך להרגיש את הירקות קצת קשים בפה. קצת.
 
הצלחות נשארו מלוקקות.
כבר יש הזמנה לסיבוב שני.
תהנו.
 
 
 
 
הפינה לידענים, מנוסים, זריזים וחסרי סבלנות.
 
מצרכים לרוטב:
2-3 כפות רוטב קארי ירוק תאילנדי.
רבע עד שליש פחית קרם קוקוס*.
3-4 כפות רוטב סויה.
3-4 כפות מיץ לימון, רצוי טבעי, אפשרי גם משומר.
 
*מי שחושש מאלרגיה למרכיבי אגוז הקוקוס, יכול לדעתי להשתמש בכף גדושה רסק עגבניות מדולל בשליש כוס מים רתוחים חמימים. גם יתן קצת מתיקות וגם קצת צבע לאורז.
 
מצרכים לאורז:
¾ כוס עד כוס** אורז פשוט ורגיל.
שמן לטיגון (לא שמן זית).
מים רותחים (2 כוסות לכל כוס אורז).
כף גדושה שמיר קצוץ דק מאד.
כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק.
מלח לפי טעמכם.
פלפל שחור - כנ"ל.
 
מצרכים לירקות המוקפצים:
1 גזר גדול, חתוך לאורכו לפרוסות בעובי כ-5 מ"מ (חצי ס"מ), החתוכות לאורכן למקלות באותו עובי, אותם קוצצים לקטעים באורך כ-5 ס"מ.
1 זוקיני (כמו קישוא) קצוץ כנ"ל.
2-3 בצלים ירוקים קצוצים לקטעים של כ-5 ס"מ.
שמן לטיגון (לא שמן זית).
 
אין מכינים:
בסיר שבו תבשלו את האורז, מחממים היטב כ-5 כפות שמן.
מטגנים את האורז כ- 2-3 דקות.
יוצקים את המים הרותחים - שתי כוסות לכל כוס אורז. השמן קופץ לגובה. לכן כדי למנוע אסון, לא את כל המים בבת-אחת. כל פעם חצי כוס.
מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ועשבי התיבול. מערבבים היטב.
מנמיכים את הלהבה למינימום ובעשר הדקות הראשונות מערבבים מדי פעם. אחרי זה לא נוגעים יותר באורז.
אחרי עוד 10 דקות מכבים להבה ולא פותחים את הסיר במשך 10 דקות נוספות לפחות.
 
בינתיים מכינים את תערובת הרוטב מכל המרכיבים - ושתעמוד בצד.
 
מחממים במחבת גדולה ורחבה (או ווק למי שיש ויודע להקפיץ) כ-5 כפות שמן.
כשהשמן חם מכניסים את כל הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה/ערבוב עד תחילת שינוי צבע ותחילת ריכוך הגזר. הערכה שלי- 4-5 דקות.
דקות מכניסים את האורז המבושל. מערבבים היטב.
אחרי 2-3 דקות נוספות מכניסים את הרוטב המוכן ומערבבים היטב.
נותנים לכל "העסק" להתבשל קצת כדי שהגזר קצת יתרכך. לא לגמרי שלא נקבל "פירה גזר". צריך להרגיש את הירקות קצת קשים בפה. קצת.
 
הצלחות נשארו מלוקקות.
כבר יש הזמנה לסיבוב שני.
תהנו.
 
 
 
**במתכון זה כוס היא סטנדרטית של 240cc (מלאה עד שפתה) כמו בצילום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת