88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רולדות תמרים בצק פריך

רולדות תמרים בצק פריך

רולדות תמרים מבצק פלודן פריך

 

 

 

למעשה אפשר למלא במה שרוצים, הבצק פריך עדין ונגיס, שנמס בפה,

 להלן המיליות שהכנתי:

* ל- 1 מיכל מחית תמרים + 1 כפית קינמון + 2- 3  כפות שמן ניטרלי לערבב ולמרוח על העלה, ולגלגל.

*  ממרח נוטלה לחמם כמה שניות במיקרו (  5 - 7  שניות) , שיהיה נוח למריחה,  ולפזר מעל  3  - 4 ביסקויט פתיבר מרוסק עדין  - להכניס לשקית נייילון ולרדד עד דק עם המערוך לפזר מעל הנוטלה,

 * אפשר מחית תמרים על חצי עלה ובחצי השני שוקולד נוטלה,

 * אגוזים מרוסקים 1 כוס+ 1/3 כוס סוכר  + גרידת לימון לערבב, למרוח ממרח הנוטלה , ולפזר מעל אגוזים,

 

יש להכין את הבצק יום מראש, לשמור עטוף בניילון  עד למחרת, לחלק את הבצק לכמה סוגי מילית שרוצים לגלגל לרולדה  ולהניח על תבנית מרופדת נייר אפיה,

הבצק יוצא מהמקרר קשה, אך לאחר שמחלקים בסכין, ומעבדים מעט כל חלק בנפרד, הוא מתמסר למערוך,

 עובדים על משטח מקומח,  עם חתיכות בצק לא גדולות מדי כי הוא פריך ונוטה להקרע, מקמחים גם את המערוך ואת הבצק מלמעלה, ומרדדים לעובי 3- 4  מ"מ לערך , 

 אחרי הגלגול מניחים את הרולדה בתבנית, ומסמנים בסכין חדה חריצים (לא לחתוך עד למטה),   בחלוקה למנות, 

אחרי אפיה חותכים את העוגיות לפי החריצים עד הסוף, ומניחים להתקרר היטב, 

מעבירים לקופסה סגורה, בטמפרטורת החדר,  לשמירת הפריכות.

להגשה לבזוק בנדיבות אבקת סוכר.

  

 

לרולדות 

במילית תמרים או ממרח שוקולד נוטלה, פתי בר, אגוזים 

בקיצור עם מה שרוצים

 

מצרכים:

מתכון לבצק:
לקערת מיקסר עם וו גיטרה קודם כל: 300 גר' חמאה לחתוך לקוביות, 3/4 כוס סוכר, 500 גר' קמח  לערבל יחד במהירות לא גבוהה עד שהכל נהייה פירורים, בשלב הזה מוסיפים 3 חלמונים וחצי מיכל שמנת חמוצה, מחליפים לוו לישה ולשים עד שנהיים גושים גדולים ועדיין יש פירורים, להפסיק פעולת המיקסר ולהוציא הכל על השיש ולגבש עם הידיים את הבצק אבל לא ללוש!
לעטוף בניילון ניצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות או ללילה, 
למחרת לחלק ל-3 כדורים, לרדד בזהירות על מישטח מקומח, ולמרוח המילוי ולגלגל, להכניס התבנית לשעה למקרר, לחורר מעל עם מזלג ולאפות בחום בינוני גבוה כחצי שעה או עד שמזהיב                

                                                               

קרדיט : אילנה אברהם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת