88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין מלא

לחם כוסמין מלא

 

              

 

מה צריך בשביל להכין לחם כוסמין מקמח מלא בבית?

הכפלתי כמויות , יצאו 5 בגטים בתבנית אינגליש קייק 

500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים
2 כפיות מלח שטוחות
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)

איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא בבית?

בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח.
מוציאים מהקערה, לשים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב לצורת לחם.
שמים בתבנית אפיה ולעוד שעה התפחה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מורחים את הלחם עם מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,
אפשר שומשום, הכל הולך.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
אחרי חמישים דקות תבדקו. גם אם זה נראה לכם אפוי, אני ממליצה לבדוק עם קיסם שעדיין באמצע נאפה.
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.

                                          

         

                                        

                           

                 

 

                                                                       

                         

                                    קרדיט מתכון: סוויט דולי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת