88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פלודן

12/07/2018
פלודן

פלודן

 

עוגת שכבות הונגרית

במילית פרג, אגוזים ותפוחי עץ

חובה לאהוב כל אחד ממרכיבי העוגה,

שאם לא כן, זה לא זה...

 

מצרכים: 

תבנית בקוטר 28 ס"מ

בבצק שנותר אפשר להכין רולדות עם כל מילית שרוצים

7 כוסות (1 ק"ג קמח),

1.5 כוסות סוכר (300 גר'),

2 שקיקים סוכר וניל (20 גר'),

600 גר' חמאה (או מרגרינה או חצי חצי),

1 מיכל 200 מל' שמנת חמוצה

5 חלמונים (100 גר'),

אופן הכנת הבצק הפריך:

שמים כל המרכיבים בקערת המיקסר או במעבד מזון+ להב מתכת, ומעבדים את הכל  רק עד  שמתאחד לבצק,

מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות,

 מעצבים לכדור,

 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקרר,

מילית פרג:

1 + 1/4 כוסות חלב (250 מל'), 

1.5 כוסות סוכר,

50 גר' חמאה

 2 שקיקים סוכר וניל,

1 כפית קינמון טחון,

1.5 כוסות (250 גר' ) פרג טחון טרי,

שמים כל המרכיבים מלבד הפרג בסיר, מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי בחישה לקבלת מרקם נוזלי ואחיד. 

כאשר הנוזל רותח מגבירים להבה ומוסיפים את הפרג, בוחשים ומבשלים כדקה, מסירים מהאש ומקרים,

                               

למילית תפוחים:

5 תפוחים (1 ק"ג)  גרני סמיט,

1/2 כוס (100 גר' ),  סוכר,

1/2 כפית קינמון

אופן הכנת מילית תפוחים:

קולפים את התפוחים,

 מגרדים על מגרדת גסה, מניחים במסננת וסוחטים היטב

מערבבים בקערית עם הסוכר והקינמון

מילית אגוזים:

1.5 כוסות ( 150 גר') אגוזים קצוצים גס,

1/4 כוס ( 50 גר' ) סוכר

3 כפות חלב

להגשה 4 - 5 כפות אבקת סוכר, לבזוק מעל

אופן הכנת מילית האגוזים:

מערבבים כל מרכיבי המילית בקערה

אופן הרכבת הפלודן:

 מחממים תנור ל- 180 מעלות,

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים,

1.מרדדים כדור בצק לעובי 3 מ"מ, מעט גדול מקוטר התבנית, ומניחים על הבסיס, מהדקים מעט וחותכים עודפי הבצק

 מורחים את מילית האגוזים על הבצק,

2. מניחים על האגוזים שיכבת בצק שניה, חותכים עודפי בצק, ומניחים את מילית התפוחים בשיכבה אחידה,

3. מניחים על התפוחים שיכבת בצק שללישית, ועליה מורחים את מילית הפרג בצורה שווה,

 4. מכסים בעלה בצק רביעי, חותכים שוליים מיותרים, מחוררים בקיסם את פני העלה 5 - 6 פעמים לכל עומק השכבות

מכניסים לתנור החם בשליש התחתון של התנור,

אופים 50 - 60 דקות עד ששיכבה עליונה משחימה קלות

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין,

משחררים את דפנות התבנית ומניחים את העוגה עלך צלחת הגשה,

בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות,

 לשמור עד שבוע במקרר

            

 

לכ- חצי כמות בצק הנותר : לרולדות 

במילית מחית תמרים, ממרח שוקולד נוטלה , פתי בר, 

 מתכון לבצק:
לקערת מיקסר עם וו גיטרה קודם כל: 300 גר חמאה לחתוך לקוביות, 3/4 כוס סוכר, 500 גר' קמח  לערבל יחד במהירות לא גבוהה עד שהכל נהייה פירורים, בשלב הזה מוסיפים 3 חלמונים וחצי מיכל שמנת חמוצה, מחליפים לוו לישה ולשים עד שנהיים גושים גדולים ועדיין יש פירורים, להפסיק פעולת המיקסר ולהוציא הכל על השיש ולגבש עם הידיים את הבצק אבל לא ללוש!
לעטוף בניילון ניצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות או ללילה, 
למחרת לחלק ל-3 כדורים, לרדד בזהירות על מישטח מקומח, ולמרוח המילוי ולגלגל, להכניס התבנית לשעה למקרר, לחורר מעל עם מזלג ולאפות בחום בינוני גבוה כחצי שעה או עד שמזהיב

 

קרדיט: אילנה אברהם

עם מילית ממרח  תמרים + כפית קינמון +  1/2 כפית שמן קנולה  + קורט ציפורן  ופירורי פתי בר 

  

                                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת