11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ארוחה בתבנית

28/06/2018
ארוחה בתבנית

  ארוחה בתבנית

פשוטעים

  

 

 

מצרכים

4 כרעיים עוף מחולקים (אפשר שלמים) ,

4 - 5 שיני שום פרוסות

3 גזרים חתוכים לנתחים עבים,

 3 בצלים חתוכים לקוביות גדולות,

סלק  קטן /בינוני שלם +הקליפה + שטוף היטב לחורר עם קיסם בכמה מקומות, (מזרז את הריכוך וסופג טעמים)

1 בטטה בינונית מאורכת ,  שטופה היטב, לחורר בכמה מקומות עם קיסם

1 קישוא עם הקליפה שטוף היטב, 

5-6 תפוחי אדמה שטופים היטב, קלופים ומחולקים לקוביות גדולות,

 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 

 1 כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה ,מהסוג שאוהבים,

*אפשר להגדיל כמויות ירקות לפי הצורך, אפשר להוסיף במחצית זמן הבישול (אחרי שעה לערך),  פרחי כרובית / ברוקולי / דלעת

לתיבול:

1/2 כף  מלח ים (מלח גס)

שמן זית 1/3 כוס, 

מיץ מחצי לימון טרי,

בקערה עמוקה לערבב את התבלינים בשמן זית + קוביות הבצל + השום,

  להוסיף את העוף  ולערבב,

לכסות בניילון נצמד ולשים לשעתיים במקרר ,

לחמם תנור ל- 200 מעלות,

אופן הכנה:

לערבב את הירקות עם שמן זית,  פפריקה, פלפל שחור גרוס מלח גס ומעט עלי תימין , לערבב,

לצקת לתבנית עמוקה, מעל לסדר את   קוביות תפוחי האדמה וחלקי העוף, העור למטה בשלב ראשון , 

להכניס לאמצע תנור שחומם מראש חום עליון תחתון  , לאפות עד שמשחים, להרטיב מדי 20 - 30 דקות , ולערבב את קוביות תפוחי האדמה ,  מה שמבטיח תבשיל עסיסי במידה הרצויה,

 להפוך את הירקות השלמים לפחות פעם אחת במהלך האפיה, לריכוך שוה.

 להפוך את חלקי העוף עם העור למעלה ( לא לשכוח להרטיב הכל במיצים המופרשים בתבנית!),

אופים כשעתיים עד שקיסם עץ ננעץ בקלות בסלק, (שהוא הירק הכי קשה),  והעוף שחום ועשוי במידה.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת