33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שלום ימין - עושר ואושר לעד ?

כמה פשוט ככה טעים - שלום ימין

איך אוכלים אותו ? אני לא טוב עם מקלות. מה זה הדבר הזה ? מה יש בפנים ? מה זה אצה ? ועוד ועוד.. כשהסושי נכנס לארץ בשנות השמונים, עוד חשבו שזה יהיה טרנד חולף. גחמה של משוגעים . חובבי אופנה וחידושים זמניים ועוד..אבל הם טעו בגדול. ישראל נהייתה מעצמת סושי. שלושים שנה והיד נטויה. אין עיר בלי לפחות שלוש ארבע סושיות. ביוטיוב יש אין ספור מתכונים וסרטונים של הכנת סושי. מזמן כבר הפך הסושי לבן בית קבוע בהמון בתים בישראל.

כמה פשוט ככה טעים. לא צריך לעשות פעולות הרואיות של הקפצות בשמן או טיגון או אפיה או כל מיני תעלולי מטבח. מכינים אורז ומגלגלים עם המון סוגי מילויים בתוך הרול. מצמחי ועד טבעוני.

הסושי שאנחנו אוכלים בארץ ברובו מגולגל או מלופף באצה עם אורז ומילוי. ביפן ברוב הסושיות אוכלים את הסושי הבסיסי. כדור אורז ועליו חתיכת סלמון מבהיקה מרוחה בטריאקי. אני חולה סושי.  הבעיה מתחילה כשצריך להאכיל משפחה שלמה עם סושי כי זה הופך עבורי ליקר ולא פשוט להשגה. לכן במשך הזמן למדתי להכין סושי לבד ובעיקר את הפשוט ביותר.

אורז מתובל במירין, מלח וסוכר מונח על אצה ועליו מלפפון חתוך, גזר חתוך, בצל ירוק, בטטה מרוככת במים חמים. להניח ולגלגל. לפעמים מתאפשר לנו לקנות סלמון או שיש אבוקדו רך במידה הנכונה ואז החגיגה גדלה. לצידו של הסושי תמיד יהיו הסויה והוואסאבי והג'ינג'ר בחומץ. מגלגלים, חותכים מגישים ונהנים. מצורפת תמונה של סושי שהכנתי היום לרגל יום הסושי הבינלאומי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dj shalom1 אלא אם צויין אחרת