5757
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג הבית

הנושא החם: סושי

הנושא החם: סושי

  ה-18 ליוני הוא יום הסושי הבינלאומי 

איך מציינים אותו? באכילת סושי כמובן. 

בשנים האחרונות נראה כי הסושי הפך למאכל הלאומי של ישראל, הוא התקבל בזרועות פתוחות והפך ללהיט שמסרב לעבור כבר קרוב לשני עשורים.

מה סוד הקסם של האצה המגולגלת?

האם זו צורת האכילה הייחודית? הצבעים והצורות המרהיבים? אולי הטעם המיוחד והנהדר?

אני מודה שאני לא מהמשתגעות על סושי, כלומר אני יכולה לאכול אבל אני לא חייבת ומשתוקקת לסושי. גם בתקופת ההיריון יותר התגעגעתי לקרפצ'יו וסביצ'ה מאשר לסושי טוב.

כמה עובדות מעניינות על סושי:

1. מקור הסושי הוא בסין ולא יפן- במקור היה זה דג תוסס עטוף אורז חמוץ, שמקורו איפשהו סביב נהר המקונג לפני התפשטות לתוך סין ולאחר מכן יפן.

2. סושי התחיל כפאסט פוד זול , פעם כדי ליהנות מסושי לא הייתם צריכים כרטיס אשראי פלטינה. סושי נתפס במקור כחטיף זול ומהיר שאפשר לאכול עם הידיים בעוד נהנים מהופעת תיאטרון. תשכחו את הפופקורן: תעבירו את הסושי!

3. הווסאבי שלכם הוא לא באמת וואסבי- ווסאבי אותנטי הוא יקר מאוד ומופק משורש של צמח בשם- japonica wasabia ולא עשוי מחזרת כפי שאנחנו רגילים לראות על הצלחת שלנו.

4. פעם היו אוכלים סושי ללא האורז- השתמשו באורז להתססת הדג ולאחר ההכנה היו אוכלים רק ת הדגים וזורקים את האורז.

5. סושי הוא מאכל שאמורים אכול עם הידיים.   בהתאם למוצאו כמזון מהיר פשוט, הדרך הנכונה לאכול סושי היא עם האצבעות. מקלות אכילה (צ'ופסטיקס) בדרך כלל משמשים רק כדי לאכול סשימי - פרוסות גלם של דגים. 

ספרו לנו את חוויות הסושי שלכם-

 הפעם האשונה שאכלתם

 המתכונים שלכם לסושי ביתי

 משהו מעניין שקרה לכם בסושיה בארץ או בטיול בעולם

אל תשכחו לתייג את הנושא החם: סושי

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הנהלת הבלוגים אלא אם צויין אחרת