88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולית מלאה בממתקים

עוגת שוקולית מלאה בממתקים

עוגת שוקולית מלאה בממתקים

בחרתי בעוגה בגלל היציבות,

 וכך ביקשה מורן ילדת יום ההולדת בת ה-11 , שיהיה חור באמצע מלא  M  & M

ומסביב גדר של כיף כף

 

 לעוגה נמוכה יותר תספיק תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ.

מכיון שהתכווני למלא את העוגה, רציתי שתהיה גבוהה יותר ועל כן אפיתי אותה בתבנית קפיץ בקוטר, 24 ס"מ.

 

מצרכים:

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כוס קמח תופח

  • 1 כוס שוקולית

  • 5 יחידות ביצים

  • חצי כוס שמן

  • 1 וחצי יחידות שמנת מתוקה

  • 100 גרם שוקולד מריר

למילוי :  סוכריות M & M /  קליקים בצבע שוקולד חום ולבן, או מה שתבחרו. 

אופן הכנה:

  • 1

    לנפות קמח ושוקולית ולהשאיר בצד..

  • 2

    להקציף 5 ביצים שלמות עד שתפוח ואז בהדרגה להוסיף סוכר, ואז את הקמח ואז להוסיף בהדרגה שמן וחצי כוס שמנת מתוקה. להקציף טוב ואז לשפוך לתוך תבנית עגולה משומנת מספר 26..

  • 3

    לאפות בחום 180 מעלות תנור מחומם מראש ל40 דקות.. תבנית בקוטר 24

  • צורת העוגה וההרכבה:

  • לאחר קירור של כמה שעות במקרר

  •  החלק העליוןן אמור להיות למטה,

     שמתי כוס במרכז העוגה ובעזרת סכין דקה וארוכה סימנתי עיגול עמוק, והוצאתי את תוכנו , שמרתי בצד למילוי מילאתי בסוכריות

    וסגרתי עם תוכן העוגה ששמרתי בצד, הנחתי צלחת עם נייר אפיה מעל והפכתי את העוגה , עתה חלק תחתון ישר וחלק למעלה, הנחתי מסביב שקף,

     וסגרתי ברינג לא הדוק מדי, את הרינג להדק או לרופף לפי הצורך במהלך העבודה,

     חציתי את הכיף כיף וסידרתי גדר מסביב לעוגה

    כדאי להכניס למקרר שהכיף כיף לא ימסו מחום הציפוי.

    לציפוי: 1/2 שמנת מתוקה +100 גר' שוקולד מריר  לערבב על אש קטנה עד המסת השוקולד, 
  • להמתין כ- 5 דקות לצינון קל,

 

                                                                                

  • עתה יש לודא שהרינג מהודק ומחזיק יפה את הגדר, להתחיל לצקת את הציפוי באמצע, לאט לאט, על העוגה הקרה, ולסיים בעזרת גב של כף למרוח על פני העוגה את הקרם בצורה אחידה, הוא גולש מעט לשוליים וזאת הכוונה.

  •  הוופלים נדבקים היטב אל הקרם החמים,  ותוך כדי כך נצמדים לעוגה

  • באופן הזה (כאשר העוגה חבוקה בשקף וברינג),  לשמור מכוסה במקרר עד ההגשה, לקשט איך שרוצים.

קרדיט - אורטל עמרם      

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת