33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

סלמון בתנור אפוי וצלוי - מתכון קל

דילוג ישיר למתכון.
 
אחת הבנות רצתה משהו לאכול אבל לא מהדברים הרגילים שאני מכין ושומר במקפיא דרך קבע. אוכל מבושל מוכן לא היה לי. רק קפוא. אז הייתי צריך לחשוב על משהו פשוט, זריז וקל ובאמת לא בא לי עכשיו להתעסק עם מתכונים ובישולים ארוכים. אז הפשרתי פילה סלמון קפוא שהיה לי, לקחתי קערה, יצקתי פנימה כל מה שעלה בדעתי, בלי שיהיה לי מושג מה ייצא לי מזה. ערבבתי וזה מה שיצא. היה בכלל לא רע ואנינת הטעם שלי נתנה ציון "בסדר", תוך שפיה מלא ואין לה כל כך סבלנות לשאלות שלי. אחר כך עוד לקחה תוספת. אז זה בסדר, נכון?!
 
אני מדגיש שוב שאתם יכולים להרגיש חופשי לשנות בהתאם לטעמכם, חשקכם והמצאי בביתכם. הכל טוב, הכל הולך. שום דבר אינו קדוש.
 
הכמות ל-4 נתחי דג.
 
לקערה יצקתי (הכל בערך. לא מדדתי):
חצי כוס סילאן (גם דבש הולך).
חצי כוס מים רותחים שהמסתי בהם אבקת מרק בצל.
2 כפות רוטב סרירצ'ה, שימו לב זה חריף אז לא להגזים. למי שאין - קצת סחוג או משהו דומה, או פפריקה חריפה. למי שלא אוהב חריף, בכל זאת קצת. בשביל הטעם.
כפית גדושה חרדל.
2 כפות רוטב סצ'ואן (אין לי מושג מה זה אבל היה לי במקרר. יצא טעים).
3 כפות מיץ לימון.
כף או שתיים רוטב סויה. זה מלוח ולא צריך תוספת מלח.
קצת פלפל שחור. ממש קמצוץ.
לערבב היטב, להשרות את נתחי הדג כחצי שעה כשמדי פעם הופכים אותם ומעסים.
 
מחממים תנור ל-250°.
פורסים ניר אפיה על תבנית בגודל מתאים.
מניחים את הנתחים המושרים.
יוצקים מעט מהבלילה שנשארה על ניר האפיה כדי שכל הנתחים יהיו טבולים היטב בנוזל (בערך שכבה של חצי ס"מ), למניעת התייבשות הדג.
מכניסים לתנור במחצית הגובה, חום עליון ותחתון ומורידים את הטמפרטורה ל-200°.
אופים 15-17 דקות.
אחרי זה מפעילים רק גריל עליון ל-4 דקות נוספות.
מומלץ לאכול מיד (עם תוספת ירקות מבושלים ו/או אורז לבן ובירה קרה).
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת