33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

תוספת קלה וזריזה - ירקות מבושלים

יש מי שיגיד שזה סוג של גיבץ'. אז סוג של. הלכתי על הכי זריז, הכי פשוט והכי לא דורש מתכון או חשיבה. אי אפשר לפקשש כאן. לכן אין כאן פינה לזריזים וידענים. אין כאן מה לדעת.
ולמה? כי הבת שכרגע בבית היתה רעבה ולא רצתה את הסטנדרטי. מילא.
תוכלו להשתמש בכל מה שעולה על דעתכם. ירקות מהיותר קשים הולכים טוב כאן:
 
אני השתמשתי לשלוש מנות:
בצל בינוני קצוץ גס (אפילו גס מאד).
תפוחי אדמה, אחד גדול ואחד בינוני חתוכים לקוביות גסות.
2 גזרים חתוכים לעיגולים גסים. אם הגזר עבה, אפשר לחתוך לאורכו לרבעים ואז לפרוסות. בדרך כלל החצי התחתון של הגזר נפרס לעיגולים והשאר נחתך לרבעים ואז לקוביות.
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות.
תבלינים (אצלי: מלח, פלפל שחור, תבלין לבשר).
שמן לטיגון.
מים רותחים.
אופציות נוספות: בטטה חתוכה לקוביות גסות, ירקות אחרים, שום כתוש או פרוס לפרוסות דקות, עשבי תיבול, תבלינים נוספים לטעמכם.
 
איך מכינים? פשוט:
לסיר גדול יוצקים כשליש כוס שמן לטיגון. מחממים כדבעי. מבער בינוני, אש גבוהה.
כשהשמן חם מאד מכניסים את כל הירקות פנימה, מערבבים היטב ומוסיפים תבלינים.
מקפידים לערבב מדי פעם, שהירקות לא ישרפו (משהו בין טיגון לאידוי, זה לא יטגן ממש כי הירקות מגירים נוזלים).
כשהירקות מתחילים להתרכך מוסיפים מים רותחים. הירקות לא צריכים להיות מכוסים במים. רק עד בערך מחצית הגובה של הירקות.
מעבירים למבער הקטן על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש למינימום. מערבבים מדי פעם.
כשהירקות הקשים יותר (גזר למשל) רכים למאכל - מכבים את האש.
לקחתי את זה כתוספת לדג בתנור.
יצא אחלה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת