11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

דג דניס שלם בתנור

08/06/2018
דג דניס שלם בתנור

דג דניס שלם בתנור

 

* אני נוהגת לבקש בחנות דגים להוריד את הראש והזנב, לפתוח את הבטן ולנקות היטב סנפירים וכל המיותר שאינו אכיל, ולחרוץ שלושה חריצים מכל צד

 

אופן הכנה

להמליח את הדג  במלח גס, ולסחוט מעליו לימון,

 לכסות בניילון נצמד ולמקרר לשעה (אפשר יותר),

לגרד על מנדולינה תפוחי אדמה בכמות הרצויה,

 לגרד בצל גדול עם התפוחי אדמה לפרוסות מפורקות לטבעות,

 לתבל בשמן זית, מלח גס פפריקה ופלפל שחור גרוס, 

לחמם את גריל התנור למקסימום.

לרפד תבנית תנור ברדיד אלומיניום ומעליו נייר אפיה, לשים את התפוחי אדמה + הבצל (להשאיר כמה טבעות לדג) בתבנית, ולהכניס לתנור שלב שני מלמעלה,

 בינתיים לתבל את הדג מבחוץ ומבפנים באותו תיבול של תפוחי האדמה, להוסיף שיני שום ולתחוב בחריצים משני הצדדים, לפרוס פרוסות עגבניה  + פרוסות לימון + טבעות בצל, לסדר מסביב לדג, מי שאוהב יכול להוסיף טימין ענף או שניים.

לכמות קטנה, אפשר להכניס לתנור, תבנית על יד תבנית,

** אם מכינים כמות גדולה , יש צורך בשתי תבניות גדולות,

יש להכין קודם את תפוחי האדמה, ולהעביר לתחתית התנור, לשמירת החום, בזמן שהדג נצלה , 

צולים בגריל (שלב שני מלמעלה, לא קרוב מדי), עד שהדג שחום ועשוי, ונפרד בקלות מהאידרה, יש להפוך לצד שני במהלך הצליה.

 תפוחי האדמה זהובים / שחומים, יש להפוך ולערבב בזמן הצליה, 

להגיש מיד,

 

                        

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת