88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טרמיסו ללא ביצים

19/07/2018
טרמיסו ללא ביצים

טרמיסו                                                                       

ללא ביצים 

כקינוח כוסות או עוגת טרמיסו בתבנית פיירקס

בחרתי להכין בתבנית פיירקס, 

מרקם הקצפת מסקרפונה עדין מאוד , הרמוניה מושלמת של טעמי קפה, אמרטו וקקאו.

 עוד טיפ טיפה וסיימנו:

 

* את הטרמיסו שומרים במקרר עד להגשה. ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר.

* ניתן לוותר על הכנת הבישקוטים ולהשתמש בבישקוטים קנויים.

* אפשר לוותר על הליקר בקפה אבל הוא בהחלט מוסיף המון טעם ועושר לקינוח.

* ניתן להכין את אותה הכמות בתבנית גדולה במקום בכוסות.

 

 

טרמיסו ללא ביצים

מצרכים:
 
בישקוטים ביתיים: (השתמשתי בבישקוטים קנויים)
3 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
140 גרם  (1 כוס) קמח
2 כפות שמן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
  
קרם מסקרפונה קפה:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה קרה
250 גרם (מכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
4 כפות אבקת סוכר
כפית וניל

 
בישקוטים בקפה:
1 כף קפה מגורען
240 מ"ל (כוס) מים רותחים
4 כפות פרנג'ליקו או אמרטו (לא חובה)
מכינים כוס קפה ומצננים
מוסיפים את הליקר
 
40 בישקוטים
אבקת קקאו משובח (השתמשתי בקקאו הולנדי),
 
 
 
1. מכינים את הבישקוטים: בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, וניל ושמן.
3. מקפלים את החלמונים יחד עם קצף החלבונים.
4. מוסיפים קמח מנופה ומלח ומערבבים  רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
6. מפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות ונותנים להן לנוח עשר דקות. בינתיים מדליקים את התנור ל190 מעלות.
 
7. אופים במשך 10-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומצננים.
8. מכינים קרם מסקרפונה: בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ווניל.
9. מוסיפים מסקרפונה וממשיכים להקציף עוד כדקה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.
 
הרכבה:
טובלים שני חצאי בישקוטי בקפה ומניחים בתחתית הכוס, מורחים שכבה  של קרם מסקרפונה ומפזרים שכבת קקאו .
חוזרים על התהליך: טובלים שני חצאי בישקוטים בקפה, מורחים שכבה של קרם מסקרפונה ומפזרים קקאו בנדיבות.
מאחסנים במקרר עד להגשה.

  

       

                                                                                                                             

 

 לאחסן מכוסה במקרר

                                                              

                                                                                                                            

   

                                                              

 

                                                                                             

 

קרדיט: שרה אלקובי
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת