66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת משמיש של אמא

הרבה זמן חיפשתי את המתכון של העוגה הזו בסוף מצאתי אותו בקלסר ישן נושן. את המתכון  אימא קיבלה מחברת המושב מילכה ז"ל שהיתה נוהגת לבקר את אימא בזמן חוליה ותמיד הביאה משהו מעשי ידיה וזו אחת מהעוגות שהכינה בזמן תקופת המשמיש. אם כל זה תמיד היתה אומרת "שאת ארוחת הבוקר שלה היא אוהבת כוס קפה ופרוסת לחם מרוחה בחמאה וריבה ביתית"וואלה צודקתcheeky.אז תודה לחנה'לה ביתה שגם טרחה לחפש את המתכון.ולבסוף הוא מול עיני. העוגה קלה להכנה. וטעימה מאוד אם כי להודיע לכם שהחמצמצות של המשמיש מאוד מורגשת,למרות כמות הסוכר שבעוגה.

 

מה צריך:

300 גרם קמח אוסם/ או קמח + אבקת אפיה

200 גרם מחמאה /חמאה

3 ביצים גדולות

200 גרם סוכר

גרידה מחצי לימון

משמשים בשלים וכתומים (לא רכים יותר מידיי)

כוס סוכר לפיזור על המישמישים 

אופן ההכנה:

בקערה לשים את כל חומרי הבצק וללוש בצק רך מאוד ודביקי (לא לדאוג)

לשים נייר אפיה בתבנית 25 על30 לשמן. להניח את הבצק בתבנית וליישר עם מרית או ידיים רטובות במים.

לחצות את המישמשים להשקיע את המישמיש כשהשקע כלפי מעלה בבצק להטביע אחד צמוד לשני.

לפזר את הכוס סוכר מעל המשמשים

לאפות ב180 מעלות 30- 35 דקות.

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

שבת שלום חברים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת