88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה אפויה קרואטית

31/05/2018
עוגת גבינה אפויה קרואטית

עוגת גבינה אפויה קרואטית

עם השפעה סלובקית

עוגת גבינה אפויה

 

 

 

רשימת המצרכים הנדרשת בניחוח קרואטי:

לתחתית קריספית:

 1 כוס גדושה קמח

4 כפות סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

למלית הגבינה:

סה"כ 1 קילו גבינה, מומלץ לשלב כחלק מקילו הגבינה 250 גרם של גבינת 30%

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

180 מ"ל כוס חלב (כ- 2/3 כוס)

50 גרם חמאה מומסת

 

הוראות הכנה:

להכנת התחתית הקריספית יש לחמם את התנור ל-180 מעלות.

יש לנפות את הקמח על נייר אפיה למען הנוחות.

למעבד מזון עם להב ממתכת יש להכניס את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה.

למעבד מזון עם להב ממתכת יש להכניס את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה.

מוסיפים את הביצה,

ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

לוקחים תבנית רינג 28 לעוגות ומרפדים אותה בנייר כסף עם נייר אפיה. היתרון של הרינג ללא התחתית זה שהוא מאפשר לעוגות לעלות מאד גבוה. אופן ריפוד הרינג מתבצע בצורה הבאה:

יש לקחת חתיכת נייר כסף גדולה שתכיל קצת יותר מקוטר הרינג. להניח עליה את נייר  האפיה להניח את הרינג על נייר האפיה

יש להדק את הבצק בשכבה אחת אחידה לתחתית של הרינג. במידה ובשלבי ההידוק הבצק נדבק לכם ליד ניתן להרטיב מעט את היד ולהמשיך בהידוק. יש לדקור את הבצק במזלג כדי למנוע את שבירת התחתית במהלך האפיה.

   להניח על גבי תבנית אפיה שטוחה את הרינג עם הבצק

אופים כ-15 דקות עד להזהבה. כשהתחתית אפויה מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומכניסים תבנית מלאה במים רותחים ליצירת אדים בתנור. מניחים את התבנית עם המים בשלב התחתון של התנור. את העוגה לאחר מכן יש להכניס שלב אחד מעל.

להכנת מלית הגבינה:

לוקחים שתי קערות ומפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.

1.  בקערה אחת טורפים את הגבינות עם החלמונים, תמצית הוניל וחצי כוס סוכר.   כעת, מנפים מעל את הקמח,  ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים. רק אז יש להוסיף את החמאה המומסת, ואת החלב, ולערבב לתערובת אחידה.

2. בקערה השניה מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף רך, מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה, ומקציפים עד שמקבלים קצף מבריק ויציב

מקפלים בהדרגה את הקצף אל הגבינות עד שמקבלים תערובת אחידה ואוורירית.

יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה.

 

מכניסים לתנור (שלב אחד מעל התבנית עם המים הרותחים). ראשית יש לאפות 10 דקות בחום של 240 מעלות עד שהחלק העליון של העוגה יציב ומעט זהוב.

אחרי 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כשעה עד שקיסם נכנס לעוגה ויוצא ממנה יבש. טיפ: מאחר והעוגה גבוהה, קיסם שיניים רגיל לא יוכל להגיע עד החלק התחתון של העוגה לכן מומלץ להשתמש בשיפוד מעץ.

טיפ נוסף: ניתן לפתוח את דלת התנור מדי פעם כדי לבדוק את העוגה, אך לאחר שהעוגה מוכנה, השאירו אותה בתנור החם לאחר שכיביתם את התנור למשך כחצי שעה לפחות בלי לפתוח את דלת התנור. רק אז תוכלו להוציא ולקרר אותה. פעולה זו תמנע את צניחת העוגה.

לקרר את העוגה ולהתאפק לפחות למשך הלילה. עוגות גבינה תמיד טעימות יותר ביום שלמחרת…

  

 

  קרדיט: רווית    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת