66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

בבקה עשירה בשוקולד

25/05/2018

זהו בסופו של כמו שתמיד אני אומרת לכם כל עוגות הקרמים לא מגיעות לקרסוליים של עוגות השמריםcheekycheeky מבחינתי לפחות.והבבקה הזו חלומית.הריח מטריף והטעם  .את המתכון מצאתי ברשת .רק דבר אחד צריך לשנות את גודל התבניות או לייצר תבנית אינגליש קייק (מהקטנות) גודל מתאים. כי במתכון מצויין שאת כל כמות הקמח שבמתכון (שכמובן מכפיל את הנפח)מכניסים לתוך שתי תבניות אינגליש קייק,זה ממש לא נראה לי הגיוני.המזל שהכנתי בשתי תבניות איגליש קייק (לא חד פעמי) מתרחבות. אם הייתי מכינה באינגליש קייק היה פשוט התפרצות לבה בתנור זה גדל לממדים שלא יאמןcheeky ההמלצה שלי לחלק את הבצק במשקל שווה לשלושה חלקים.(ואפילו ל4 חלקים אז מה אם יצאו בבקות קטנות?אבל טעימות) ואז יהיה אפשרות להכניס כל בבקה לתבנית אינגליש קייק. ולא כמו שראיתי בסרטון טה טה טםםם העוגה מוכנה ואז הולכים לצד מחלצים את העוגה השד יודע מאיזו תבנית ? וחוזרים למסך עם עוגה מוכנה על מגש מה שנשאר זה לפרוס ולנגוסwink .היי חברה נותני המתכונים אם כבר אתם נותנים מתכון שיהיה אמיתי עד הסוף! למה לא הראתם את חילוץ " הפגזים"מהתבנית? כי אני אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק מתרחבות והיה קשה לי לחלץ אותם, כי באמת יצאו פגזים, אבל טעים.ואני את האמת? צילמתי את שתי התבניות אבל אראה לכם רק את המגש המוצלח חחח כי מה שחשוב זה הטעם ואם תחלקו את הבצק אז יצא לכם יופי יופי של בבקה לא רק יפה גם טעימה.זהו חפרתי לכם מספיק, (הייתי חייבת מזמן לא דיברתי כל כך הרבהcheeky אני קצת עסוקה בהזדמנות אספר במהsurprise} לעבודה......

 

מה צריך:

650 גרם קמח

כף שמרים יבשים/ 27 גרם טריים

חצי כוס סוכר

כוס חלב

2 ביצים

קורט מלח

150 גרם חמאה

כפית ת.וניל

למילוי:

2 כוסות סוכר

כפית קינמון

חצי כוס קקאו

100 גרם חמאה רכה

ת,וניל כפית

לשטרויזל לא חובה אבל להוסיף חטא על פשע בעוגות? למה לא???cheeky

5 גרם חמאה קרה

שליש כוס סוכר

חצי כוס קמח

למריחה: חלבון אחד

אופן ההכנה: בקערת המיקסר ללוש בצק מכל חומרי הבצק לבצק רך יתכן ותצטרכו להוסיף נוזלים אז תוסיפו בזהירות מעט חלב /מים.

לכסות את הבצק ולהתפיח.(אני כהרגלי בקודש מכינה יום לפני ומאשפזת במקרר.(לא לדאוג זה תופח נפלא).

להכנת המילוי.

בקערה לערבב את כל חומרי המילוי ולערבב היטב.

הכנת השטרויזל:

לפורר את החמאה לקמח והסוכר וליצור בצק פרורי להכניס למקרר עד לשימוש.

ההכנה: לחלק את הבצק (כמו שאמרנו ל3 חלקים שווים) לכדרר כל בצק לכדור לכסות ולהתפיח 10 דקות.

לרדד כל חלק למרובע דק למרוח מהמילוי. (ההצעה שלי לחלק את המילוי כדי שלא יווצר מצב שלבצק אחד לא יהיה מילוי מספיק)על פני כל שטח הבצק.

לגלגל לרולדה ארוכה לקפל לחצי ולסובב כמו בורג.

לשים נייר אפייה ולשמן היטב. להניח את הרולדה המוברגת indecision בתבנית לכסות ולהתפיח.

אחרי ההתפחה למרוח בזהירות את החלבון ולפזר את השטרויזל הקר על העוגה.(שוב לא חובה אבל טעים)

לחמם תנור ל170 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות

והריחחחח שמופץ בבית מטריףףף לכל הדעות.smileysmiley

תהנו תהנו

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

שבת שלום חברים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת