33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

שבלול בצק עלים תרד וגבינות מיוחד לשבועות

שבלול בצק עלים תרד וגבינות מיוחד לשבועות

חומרים

בצק עלים מופשר לילה במקרר1 חבילה (1000 גרם)

למלית:

 2 כפות שמן זית

800 גרם תרד קפוא מכניסים לסיר ומחממים עד להפשרה ונותנים להתקרר

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

פלפל שחור גרוס

מלח

לציפוי:

1ביצה טרופה

כף מים

סומסום

אופן ההכנה

מכינים את המלית: 

מחממים סיר  על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית והתרד הקפוא ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.

סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, במלח ופלפל ומערבבים.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים  תבנית זכוכית/קרמיקה עגולה.

ממלאים, מעצבים ואופים: 

פורשים את הבצק המופשר על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-7 מלבנים שווים.

מחלקים את המלית ל 7 מנות

כל מנה מניחים מפזרים לאורך של כל מלבן ומגלגלים לרולדה.

סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט.

מניחים את הרולדה הראשונה במרכז תבנית האפייה ומגלגלים לשבלול

מניחים את הרולדות האחרות בצמידות אחת אחרי השנייה  בתבנית כשהתפר כלפי מטה

בצורה שתיצור שבלול אחד גדול על כל התבנית העגולה.

 

טורפים ביצה עם כף מים,

מברישים את המאפה ומפזרים סומסום בנדיבות.

אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלול שחום , להקפיד שלא יישרף.

מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת