22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

טיפים לרכישת גבינות ויין


חג השבועות הפך מחג ביכורים לחג הגבינות. רשת טיב טעם, מעניקה טיפים שיעזרו לכם לבחור את הגבינה המתאימה, איך לשמור עליה לאורך זמן מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה? איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.

בכל פעם שאני קונה יותר גבינה ממה שצריך "לאותו ערב", עולה השאלה איך אני שומרת ומאחסנת  אותה בבית.
המומחים מטיב טעם מסברים שלכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל –
איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב? או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?

ראשית, כל אחד וטעמו. אני מאלה שאוהבים את הגבינה שלהם בשלה, חזקת טעמים וארומות אבל וישנם מי שאוהבים את הגבינות שלהם עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.

אם אתם אוהבים גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתם מתכוונים לצרוך מהן תוך יום או יומיים.
גבינות קשות מאודפרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).

לגבי גבינת הפרמזן, אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום, לבין גבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. גבינות "במשקל" חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו. כאן חשוב מאוד לדעת, שהגבינות שנמכרות ברשת טיב טעם, נמצאות תחת פיקוח מתמיד ונשמרות בתנאים האופטימליים, הן במחסני החברה המקוררים, והן בסניפים השונים.

ומה בדבר ריחות? צבעים?

לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל בינהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר. ולי הן טעימות יותר בארומה החזקה

גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב ומקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה, הגבינה מתייבשת.
יינות וגבינות:

איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.

  • בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני.
  • גבינות לבנות, עדינות, חמצמצותיינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן.
  • גבינות עדינותיינות אדומים פירותייםלדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקאי.
  • גבינות חזקות או מיושנותיינות אדומים כבדים מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה (3 שנים בחבית).
  • גבינות כחולותלבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו  מוסקט, יינות חצי יבשים  כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני )
  • גבינות עיזיםיינות ארומטיים לבנים צעיריםכמו סוביניון בלאן או  אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון (מאזור הרון בצרפת' וכן היין המיוחד ICE WINE  מחבל המוזל בגרמניה.
  • גבינות כבשיםלפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים

ואני תמיד אומרת אין כללים באוכל, תשתו את היינות האוהבים לכם ומרגשים לכם נכונים

טיב טעם תציע מגוון מבצעים מיוחדים ומשתלמים במחלקת הבשר בכל סניפיה ברחבי הארץ ובאתר האון ליין,
טיב טעם בקליק גם בשבת
: www.tivtaam.co.il

חברי מועדון הלקוחות של טיב טעם, נהנים במהלך כל השנה מהטבות קבועות ומבצעים מתחלפים. בנוסף נהנים החברים מפעילויות חווייתיות בסניף, מגוון מוצרים ייחודיים ומבצעים אטרקטיביים. עלות הצטרפות למועדון החברים של טיב טעם הינו 49.90 ₪ בלבד לשנה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת