88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פוקאצ'ה אוטוליזה *

פוקאצ'ה אוטוליזה *

פוקאצ'ה אוטוליזה

 

 

מתכון לפוקצ'ה

שלב א' (אוטוליזה):
קמח לחם 500 גרם
מי קרח (בלי קרח, כן?) 350 גרם

שלב ב':
שמרים טריים 25 גרם
מי קרח 75 גרם
מלח 10 גרם
שמן זית 25 גרם

הכנות מקדימות: לשקול את כל המרכיבים מראש ושיהיו קרים. אפשר ועדיף להשאיר את הקמח במקרר לילה לפני. את המים יש להניח בקערה עם קוביות קרח. חשוב שהמים יהיו קפואים.

לישה: לתוך קערת המיקסר נכניס את כל 500 גרם קמח הלחם ו 350 גרם מי קרח. נערבב במהירות איטית במשך 1-2 דקות ונכבה את המיקסר. נכסה בניילון את הבצק כדי למנוע ייבוש, נשלח את הקערה למקרר ונחכה 30-60 דקות. מי שקרא כתבות קודמות יבין שמדובר באוטוליזה. לאחר ההמתנה, מוסיפים את השמרים ומתחילים לישה במהירות גבוהה.

את שארית המים הקפואים (!) נוסיף בהדרגה, ממש כמו שמשקים ריזוטו, בכל פעם שהבצק "נטרק" בדפנות הקערה נוסיף שלוק מהמים – לא בבת אחת, כדי למנוע מהבצק שיישפך. צריך שיהיה גלוטן מספיק חזק כדי שהבצק יהיה מסוגל לספוח אליו עוד מים. אחרי שסיימנו עם המים, מוסיפים את המלח ואחרי דקה את שמן הזית הקר מהמקרר בזליפה איטית ביותר – רק כדי שיעטוף את הבצק וייתן לו ארומה וטעם.

תסיסה: שעה וחצי בערך – עד להכפלת הנפח והופעת בועות לא הגיוניות.

חלוקה למנות: אפשר לקחת את כל הבצק ולפתוח אותו בידיים משומנות בשמן זית על גבי ניר אפיה (כמו בסרטון) או לחלק לכדורים של 150 גרם לפוקצ'ות אישיות. מי שמכדרר כאלה, שייקח בחשבון זמן נוסף לתפיחה סופית ורק אז אפייה.

עיצוב: מה שתרצו, אני פתחתי את הבצק, פיזרתי פרוסות עגבניה, בצל סגול ופלפל ירוק חריף. אפשר שמן זית ורוזמרין, אפשר גרעינים ואפילו אנטי פסטי.

אפייה: בתנור שחומם מראש בחום סטטי (לא טורבו) 250 מעלות, מחליקים את נייר אפיה עליו מונחת הפוקצ'ה על אבן שמוט או תבנית הפוכה שחוממו מראש. מתי מוכן? שיש צבע זהוב ב"למעלה" ופציחות ב"למטה".

קרדיט- ברי יוגב     

 

      רק עם שמן זית ומלח ים מפולפל 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת