44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

סטייק פילה טונה אדומה צרובה

20/05/2018
קפיצה ישירה להכנת הטונה.
 
מתכון טוב לכבוד שבועות: סטייק פילה טונה אדומה צרובה על מחבת פסים בתוספת אורז לבן מתובל, סלט חי וצזיקי או מתבל גבינה בטעם צזיקי.
מתכון לידענים, מנוסים, זריזים וחסרי סבלנות - אין הפעם. כל המתכון הזה זריז, פשוט וקל.
 
כבר כתבתי באחד הפוסטים שאני לא אוהב לתכנן אוכל מראש כי תמיד משהו נדפק. לכן אני אוהב להכין אוכל "בשליפה". מה שיש. אחד הדברים שתמיד יש לי במקפיא - כמה סוגי פילה דג קפוא. הפעם השתמשתי בסטייק פילה טונה אדומה (צילום מצורף). ניתן לקנות ביחידות נפרדות קפואות. מי שמתעקש על דג טרי - בסדר. אצלי זה לא קדוש כמו כל הדברים במטבח. גודל של יחידה בודדת מספיק למנה עיקרית גדולה. מי שהולך על זה רק כמנה ראשונה - חצי נתח לכל סועד, יספיק בהחלט.
 
נוסף על כך אני אוהב הכנה בסגנון "קח עוף, שים בתנור והרי לך עוף בתנור". זה בערך מה שעשיתי עם הטונה - אלא שהשתמשתי במחבת פסים.
עדיף להתחיל מהכנת האורז והסלט, כי הטונה מוכנה מהר והיא לא אוהבת לחכות.
 
אורז - מתובל. השתמשתי במלח, פלפל שחור ומעט מאד שמיר קצוץ דק דק דק. מעט מאד - כי השמיר אוהב להשתלט על הטעם. אנחנו צריכים רק עוקץ של טעם.
 
סלט ירקות קצוץ דק - כל אחד וטעמו. אצלי - הכל קצוץ מאד דק: בצל סגול, כמה צנוניות, עגבניות, מלפפון ירוק, עלה כרוב סגול, מלח, פלפל שחור ושמן זית בנדיבות.
 
הולך טוב עם צזיקי (מישהו שיודע יוונית אמר לי שהמילה היא "דזדזיקי") שאחת הבנות מיהרה לצקת על הסלט ולערבב. כמובן - בירה לבנה קרה - ויש לכם ארוחת מלכים.
 
ואיך מכינים את הטונה?
אין צורך להפשיר. רק לשטוף. מי שלא אוהב טעם מודגש של דג ישרה במים ומיץ לימון חצי שעה ואחר כך ישטוף היטב. יש הרבה הסברים ברשת. אני דוקא כן אוהב ולכן לא משרה.
על כל צד של הסטייק בוזקים קצת מלח, קצת פלפל שחור וקצת תבלין לדג, מעסים היטב (למרות שהדג קפוא).
מחממים מחבת פסים (למי שאין - אז רגיל) עם שמן. אני הלכתי על שמן זית חריף שנשאר לי אחרי שהכנתי שום-קונפי. דליקטס.
כשהשמן חם כדבעי, מניחים את הסטייק (או כמה שנכנסים), שוב בוזקים מלח, פלפל ותבלין דג בלי לעסות. צורבים היטב כשהופכים את הסטייק כל 1-2 דקות. כך מבחוץ הסטייק נצרב ובפנים הוא עשוי טוב אך לא מתייבש מדי.
אם אתם מכינים מזה מנה ראשונה - חוצים את הסטייק לפני התיבול והטיגון.
 
צזיקי ובירה לבנה קרה ותהנו.
את הצזיקי אפשר לצקת על הסלט אבל לדעתי גם על הדג.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת