00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם לבן

14/05/2018
לחם לבן

לחם לבן

3 כוסות גדולות של קמח מנופה שמים בקערה גדולה

מוסיפים כפית מלאה של מלח

כף מלאה שמרים יבשים ,

לערבב ולהוסיף כוס וחצי מים רגילים .(בכוס אותו גודל שמדדנו קמח).,מים מוסיפים בהדרגה

ולשים את הבצק .הבצק יוצא מאוד דביק .לכסות עם ניילון נצמד, ושמים באיזה שהוא פינה במטבח ל -12 שעות .לא לכסות עם שום דבר חוץ מניילון נצמד.

לאחר 12 שעות מעבירים את הבצק למשטח מקומח.(השארתי על השיש כ- 20 שעות)

מרדדים לריבוע, ומקפלים משני הצדדים פנימה ולמעלה ולמטה פנימה יוצא כמו ספר קטן.

הופכים אותו שוב מקמחים את המשטח ועם הידיים פותחים את הבצק שוב.,  ושוב קיפול.

חוזרים 3 פעמים!

 לחלק לשני ריבועים.

מפזרים קמח בעדינות מעל הלחם.

לשים על נייר אפייה ועם סכין חדה עושים פסים ומכסים עם מגבת מטבח לעוד שעתיים .

לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ולהרטיב עם היד את תחתית התנור עם מים.

אופים ב -חום של 170 מעלות 40 דקות

לאחר מכן לעלות ל 200 מעלות עוד 10-15 דקות.כשמוכן  מנקים את הקמח בעזרת מברשת

ושמים על רשת להתקררות.

   

                              לקמח, לקמח, ולקמח, הבצק מאוד דביק

לרדד ולקפל 

       

                                           לחלק לשני חלקים שווים 

להעביר לתבנית מרופדת, לעשות חריצים מעל לכסות במגבת ולהתפיח 

  לקמח קלות מלמעלה ולתנור

170 מעלות 40 דקות + 200 מעלות 15 דקות   

 להבריש מהקמח  

 

                                                       לקרר על רשת  

 

קרדיט: ננה אלקריף

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת