00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפוז עסקים - הבלוג

מה זה סיבים תזונתיים ומי צריך את זה?

מה זה סיבים תזונתיים ומי צריך את זה?

 

סוגים שונים של סיבים תזונתיים משפיעים על הגוף בדרכים שונות וכולם מומלצים על ידי ארגוני בריאות ואנשי מקצוע. רוצים להצטרף לטרנד של צריכת סיבים ולא יודעים מאיפה להתחיל? הנה המדריך שיעשה לכם סדר

סיבים תזונתיים נמצאים במזונות צמחיים והם אינם נעכלים בגוף האדם. רוב הסיבים הם למעשה סוכרים שמערכת העיכול לא מצליחה לפרק, אך עדיין יש להם השפעה על המתרחש בגוף. בנוסף, ניתן לחלק אותם לשתי קבוצות: קבוצה אחת כוללת את הסיבים המסיסים במים וקבוצה שנייה את אלו שאינם מסיסים.

סיבים מסיסים נמצאים בפירות, קטניות, שיבולת שועל וירקות. הם מתאפיינים ביכולת לספוח מים במעי הדק ולכן מקבלים מרקם שלוכד חלקיקי שומן, כולסטרול וסוכר – במקום שהם ייספגו בגוף ויגרמו לנזקים מצטברים. מנגד, סיבים לא מסיסים נמצאים בדגנים מלאים ובקליפות של פירות וירקות. תפקידם לספוח מים, להגדיל את נפח הצואה ולהגביר תנועת מעיים ובכך הם מסייעים למניעת עצירות.

איך משפיעים עלינו הסיבים התזונתיים?

ההשפעה המשמעותית ביותר של סיבים תזונתיים  על גוף האדם באה לידי ביטוי בתחושת השובע. למרות שהם יוצאים ממערכת העיכול בלי להיספג, ארוחה עשירה בסיבים מעודדת את המעי להפריש הורמון שמגיע למוח ומורה על תחושת שובע. במילים פשוטות, ארוחה עשירים בסיבים תישאר יותר זמן בקיבה, תגרום לתחושת שובע שתימשך בממוצע 4-5 שעות ותפחית את החשק שלכם לאכול דברים אחרים.

תפריט עשיר בסיבים מומלץ על ידי כל ארגוני הבריאות ואנשי המקצוע בעולם. הוא גורם להפחתה בצריכת קלוריות ללא צורך בדיאטה, מסייע למניעת השמנה מחודשת לאחר הרזיה ומשפר את פעילותן של מערכות פיזיולוגיות שונות. מעבר לכך, הסיבים מסייעים למניעת התפתחות מחלות לב, סרטן המעי הגס ומחלות כלי דם והם מצוינים נגד בעיות עיכול.

כמה סיבים כדאי לאכול ביום?

כמו תמיד, גם בנוגע לסיבים תזונתיים יש שני צדדים למטבע. רשימת היתרונות המפורטת לעיל לא באה בלי מחיר מסוים, שמבחינה פיזיולוגית מכונה גזים. זו גם הסיבה בגללה תפריט עשיר מדי בסיבים תזונתיים גורם לאי-נוחות מסוימת בקיבה ועלול להפריע לספיגת ויטמינים ומינרלים שונים.

ההמלצה העקרונית היא על צריכה של 30-40 גרם סיבים ליום. במידה וגם כמות כזו גורמת לתחושה לא נעימה של גזים ונפיחות, ניתן לאזן את התפריט הקולינרי באמצעות תבלינים כמו גרגירי קימל ושומר ולשלב בארוחת הבוקר או הערב יוגורט ביו לעידוד פעולת המעיים.

לבסוף, כדאי להזכיר את המזונות שבהם יש הכי הרבה סיבים. ב-100 גרם של סובין תירס למשל יש 89 גרם של סיבים, בכמות זהה של סובין חיטה מחכים לכם 42 סיבים וב-100 גרם בורגול יש 18 גרם סיבים. מכאן והלאה כבר הכל תלוי בתפריט שתבחרו לאמץ ובאופן שבו תשלבו בתוכו סיבים בכמות המומלצת.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tapuz Asakim אלא אם צויין אחרת