33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

טיפים להכנת מגשי גבינות ויין

09/05/2018
 טיפים להכנת מגשי גבינות ויין


צילום: אלעד גוטמן
לקראת חג השבועות רשת טיב טעם מעניקה טיפים: מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה? חג השבועות המתאפיין במאכלי גבינות למינהן. רשת טיב טעם, מעניקה טיפים שיעזרו לכם לבחור את הגבינה המתאימה, איך לשמור עליה לאורך זמן מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה? איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.
בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך "לאותו ערב", עולה השאלה איך שומרים ומאכסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל – איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב? או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?
ראשית, כל אחד וטעמו. ישנם מי שאוהבים את הגבינה שלהם בשלה, חזקת טעמים וארומות וישנם מי שאוהבים את הגבינות שלהם עדינות יותר, מעט קשות יותר במרקמן.
אם אתם אוהבים גבינות בשלות, הרי שגבינות כמו ברי וקממבר רצוי שיהיו מעט רכות אם אתם מתכוונים לצרוך מהן תוך יום או יומיים.
גבינות קשות מאוד – פרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים).
לגבי גבינת הפרמזן - אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום, לבין גבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות. גבינות "במשקל" חייבים לדעת איך אוכסנו ונשמרו. כאן חשוב מאוד לדעת, שהגבינות שנמכרות ברשת טיב טעם, נמצאות תחת פיקוח מתמיד ונשמרות בתנאים האופטימליים, הן במחסני החברה המקוררים, והן בסניפים השונים.
ומה בדבר ריחות? צבעים?
לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל בינהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות "עובש", אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר.
גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב ומקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה, הגבינה מתייבשת.

צילום: אלעד גוטמן
יינות וגבינות: איזה גבינה הולכת עם יין ומה מומלץ.

  •  בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני. • גבינות לבנות, עדינות, חמצמצות – יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן. •
  • בינות עדינות – יינות אדומים פירותיים – לדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז' דרום אפריקאי.
  • גבינות חזקות או מיושנות – יינות אדומים כבדים מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה (3 שנים בחבית).
  • גבינות כחולות – לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו מוסקט, יינות חצי יבשים כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני ) • גבינות עיזים – יינות ארומטיים לבנים צעירים – כמו סוביניון בלאן או אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון (מאזור הרון בצרפת' וכן היין המיוחד ICE WINE מחבל המוזל בגרמניה.
  • גבינות כבשים – לפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים
הגשת גבינות ויין 

 כאשר הולכים להכין פלטת גבינות יש צריך לשים דגש על כמה כללים ראשית צריך שיהיו בין 5-7 סוגי גבינות 
לבחור לפחות גבינה אחת מכל מרקם ושילוב סוגי חלב שונים:

גבינה רכה – ברי צרפתי, דליס דה בורגון, בורטה, לה בואה בלוןטלג'יו, בושה, פונט לא'ווק, גורגונזולה דולצ'ה
גבינה חצי – רכה- סנט מור, בולגריתצפתית, טלג'יו, בושה, פונט לא'ווק, גורגונזולה דולצ'ה

גבינה חצי-קשה – גוש חלב, עמק, נועם, מאסדאם, אמנטל,  תום עיזים , לנדנה עיזים ביין לבן, פרובלונה, מאסדאם
גבינה קשה – אדם, גאודה, מנצ’גו, פרמזן, קשקבל, תום, גרוייר, אפנצלר, וולדהויזן מיושנת, מנצ'גו

יש להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההגשה כך שיגיעו לטמפרטורת החדר להדגשת טעמם.
מבחינת כמיות הגבינה החשוב שלי  הוא 100 גר’ גבינה לאדם. פלטה של 1 ק”ג תפסיק ל-10 אנשים בערך. עבור 20 איש – אני מכינה פלטה של 2 ק”ג גבינות.
את מגש הגבינות ניתן לארגן כך שמגשים גושי גבינה וכל אחד פורס לעצמו את הגבינה ואז יש להצטייד בסט סכינים מתאימים, או לחלופין לפנק את האורחים בגבינה פרוסה , חתוכה לקוביות או על שיפודים. 

בין הגבינות ניתן לשלב פירות וירקות או להכין מגש לחוד של של ירקות ופירות, נגיש עם קרקרים ולחמים משובחים, 
לצד הגבינות, ירקות והפירות נגיש  מבחר יינות מהרשימה מעלה. על היין להיות צונן בטמפרטורה 8-12 מעלות, וברור שבהגשה מחוץ לבית על היין להיות קר יותר מהגשה בתוך הבית המזוגג. 
מגוון מגשי גבינות שונים

פמלטת גבינות עם גבינות מטוגנות וקערת לחם 
למתכון 

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2320895

חג שמח חברים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת