44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

שחור ולבן

שחור ולבן

באה ממרחקים...

ארזה בצרור מעט בגדים, קצת אוכל והרבה כוח.

הצטרפה למסע של מאמינים אדוקים.

יצאה למסע של חיים.

בחרה ללכת אל האבן השחורה המקודשת ומשם להגיע לארץ שכולה דבש חלב וקדושה ניגרת.

כל הדרך דאגה להיות עטופה ומסתתרת. לא לבלוט ולא למשוך תשומת לב של אף אחד.

אפילו את הלומות הלב השתדלה להבליע.

עברו מדבריות, ערבות, ימות וימים רבים.

תמיד נשארה מכונסת, מבטה מושפל.

במהלך היום היתה רואה בעיקר את נעליהם של האנשים ואת המדרך של הרגליים עליהם הם דורכים. לפעמים היתה מלכסנת מעט מבטה לצדדים.

רק בלילות כשהכל חשך מסביב והאנשים נרדמו ונדמו העיזה להרים עינה לשמים לבחון את הצבעים הכהים,

לתת בהם סימנים. לספור כוכבים מנצנצים. להעריך את גודלו של הירח שליווה אותם יום יום בנאמנות.

במיוחד אהבה להתבונן בו ארוכות כשהיה הירח עגול ולבן על גבי הרקע השחור.

ככה הגיעה סוף סוף לכאן.

יחד עם אותם אנשים שעשו דרך ארוכה.

כאן לאט לאט הרגישה שהיא בהדרגה יכולה להיפרד מהדבוקה

ולסייר בעצמה בארץ הזו ששמעה עליה מאמה ומהסבתא שלה.

זו שהיתה מכינה לה דיסה לבנה מתוקה מלטפת אותה ולוחשת לה באוזנה בשקט בשקט,

תמיד תזכרי, במקור את לא שייכת לכאן את שייכת לשם.

כשתגיעי, שאלי על רות ותביני...

ועכשיו השם הוא כאן

השחור הוא לבן

הלבן הוא שחור

היא תוהה אם היא רוצה להיות רות או להשאר אומנה, כמו שנולדה וגדלה.

מה שחשה בוודאות זה געגוע גדול

ליד הרכה של סבתה

ללחישתה

ולטעם המתוק

הלבן

של אותו מעדן.....

מעדן של פודינג אורז לבן לבן.

(העולם מתחלק לאלה שמתים על דיסות מתוקות ולאלה שממש לא, אז אפשר לנחש באיזה חלק אני...)))

מצרכים

 1 כוס אורז עגול של ריזוטו (לא לשטוף!)
2.5 כוסות מים
3 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים (נוספת)
1/4 כפית קינמון+ 1 כף סוכר (לערבב היטב)

שקדים מקולפים שבורים קלויים 

אופן ההכנה:

 שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז רך.
בשלב זה מוסיפים לאורז המבושל את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.

כשהחלב רותח מורידים את הסיר מהאש
בצלוחית מערבבים את הקורנפלור עם המים עד שנמס.

מחזירים את הסיר לאש יוצקים את את תערובת הקורנפלור והמים בהדרגה תוך כדי ערבוב

ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד חמש דקות ומכבים את האש.
מעבירים לכוסות או קעריות, בוזקים מעל את תערובת הקינמון והסוכר ומפזרים שקדים מקולפים שבורים קלויים.

חג שבועות מלא בטעמים טובים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת