קונכיות פסטה במילית גבינות

קונכיות פסטה במילית גבינות
טעים ביותר, ואם נראה לכם מוכר,
אינכם טועים, מזכיר מאוד לזניה
רשימת המצרכים (6 מנות)
-
- 1 חבילת פסטה קונכיות גדולות 400 גר'
- 1 חבילת פסטה קונכיות גדולות 400 גר'
-
מלית
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 300 גרם גבינת עזים למריחה
- 3 כפות ממרח פסטו
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח
-
לרוטב
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 צנצנת רוטב עגבניות קלאסי פרפקטו אסם
ציוד נדרש:
תבנית עגולה שמתאימה לתנור (הכנתי בתבנית פיירקס מלבנית גדולה)
הכנה (1:00 שעה) (ארך הרבה יותר)
-
-
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. **ראו הערה בסוף
-
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
-
להכנת הרוטב
-
במחבת רחבה מטגנים את השום 2 דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומחכים 3 דקות שיתבשל. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.
-
-
להכנת המלית
-
מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים אל תוך התבנית, ומניחים מעל בצפיפות את הקונכיות הממולאות.
-
מזלפים מעט שמן זית מעל הפסטה ואופים בתנור כ- 20 דקות
-
*.ראו טיפ
-
טיפ – לכסות בנייר אלומיניום את התבנית ב – 10 דקות הראשונות של האפייה.
-
-
**הערה : התיחסתי לקונכיות הפסטה כאל עלי לזניה שלא דורשים בישול,
הוספתי יותר נוזלים, אפיתי 180 מעלות באמצע התנור, מכוסה בנייר אפיה ומעליו ניר אלומיניום
לאחר כ- 40 דקות הסרתי כיסוי והמשכתי עוד כ- 20 דקות, עד שהקונכיות התרככו, והרוטב הסמיך וקיבל צבע עמוק,
במהלך האפיה הוספתי מס' פעמים, ולפי ראות עיני מים רותחים.
-
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
מנוי במייל
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
הוספת תגובה
תגובה אחת