11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קונכיות פסטה במילית גבינות

קונכיות פסטה במילית גבינות

קונכיות פסטה במילית גבינות

 

טעים ביותר, ואם נראה לכם מוכר,

אינכם טועים, מזכיר מאוד לזניה

 

 

 

 

רשימת המצרכים (6 מנות)

  •  

    • 1 חבילת פסטה קונכיות גדולות 400 גר' 
  • מלית

    • 200 גרם גבינת ריקוטה
    • 300 גרם גבינת עזים למריחה
    • 3 כפות ממרח פסטו
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • מלח           
  • לרוטב

ציוד נדרש: 

תבנית עגולה שמתאימה לתנור (הכנתי בתבנית פיירקס מלבנית גדולה)

הכנה (1:00 שעה)  (ארך הרבה יותר)

  •  

    1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. **ראו הערה בסוף

    2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • להכנת הרוטב

    1. במחבת רחבה מטגנים את השום 2 דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומחכים 3 דקות שיתבשל. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.

  • להכנת המלית

    1. מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים אל תוך התבנית,  ומניחים מעל בצפיפות את הקונכיות הממולאות.

    2. מזלפים מעט שמן זית מעל הפסטה ואופים בתנור כ- 20 דקות

    3. *.ראו טיפ

    4. טיפ – לכסות בנייר אלומיניום את התבנית ב – 10 דקות הראשונות של האפייה.

  • **הערה : התיחסתי לקונכיות הפסטה כאל עלי לזניה שלא דורשים בישול,

    הוספתי יותר נוזלים, אפיתי 180 מעלות באמצע התנור, מכוסה בנייר אפיה ומעליו ניר אלומיניום

     לאחר כ- 40  דקות הסרתי כיסוי והמשכתי עוד כ- 20 דקות, עד שהקונכיות התרככו, והרוטב הסמיך וקיבל צבע עמוק,

    במהלך האפיה הוספתי מס' פעמים,  ולפי ראות עיני מים רותחים. 

  •    

                                                  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת