1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת סולת עם יוגורט שקדים-קוקוס- אניס וזרעי כוסברה ללא סוכר

30/04/2018

אוהבת עוגות עם סולת וכל פעם מנסה לאלתר אופציה אחרת מהקודמת. העיקר שיהיה טעים..

החומרים הדרושים:

5 ביצים
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס סולת כוסמין אורגנית
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס שקדים שלמים
2 כפות קמח תפ"א או קורנפלור
1 כוס קוקוס
1.5 כוס סוכרלוז
1/8 כפית זרעי אניס
1/8 כפית זרעי כוסברה
קליפת לימון מגוררת
1/2 שקית אבקת אפייה

1 כף "בנפייבר"

1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס שמן תירס/קנולה

1 כפית תמצית וניל
1 גביע יוגורט

לפיזור על העוגה לפני האפייה: 1/4 כוס שקדים או אגוזים גרוסים
לסירופ:
1 כוס מיץ תפוזים
3 כפות סירופ אגאבה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים יחד את האניס, השקדים השלמים וחצי כוס סוכרלוז. בקערה נפרדת מערבבים את כל הקמחים ו1/4 כוס שקדים גרוסים. (את יתרת השקדים הגרוסים שומרים לפיזור על העוגה לפני האפייה).

מקציפים את הביצים בקערת המיקסר עם כוס סוכרלוז עד שהתערובת מכפילה את נפחה ומלבינה. מוסיפים לאט לאט את השמן, הוניל וקליפת הלימון.

מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לסירוגין את הקמחים, את תערובת הסוכרלוז עם התבלינים (כוס כל פעם) ואת המיץ והיוגורט. מערבבים היטב לתערובת הומוגנית אבל לא לבחוש יותר מידי.

מעבירים את העיסה לתבנית עגולה עם חור משומנת היטב ואופים כ-55-60 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.

הסירופ:
בזמן שהעוגה נאפית מביאים לרתיחה את המיץ וסירופ האגאבה ומכבים. מצננים מעט. אחרי צינון קל של העוגה מוציאים אותה לצלחת הגשה, מחוררים קלות עם קיסם ויוצקים עליה את הסירופ.
 
 

משהו משהו...:)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת