00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל ושאר ירקות

עוגת הביסקוויטים של "ספתא" - מתכון מיוחד לשבועות

עוגת הביסקוויטים של "ספתא" - מתכון מיוחד לשבועות

לכל אחד יש את המאכל הזה שמזוהה יותר מכל עם סבתא. אצל החברים שלי זה מפרום, תפוחי אדמה בתנור או כרובית בטחינה. אצלנו במשפחה זו עוגת הביסקוויטים המפורסמת של ספתא רוזה.

מאחר ואף אחד מהאחים והאחיות שלנו לא היה בשלן גדול, אף פעם לא ישבנו עם סבתא וכתבנו את המתכון לעוגת הביסקוויטים המדהימה שלה. לכן, כאשר היא נפטרה חשבנו שלעולם לא נוכל לאכול שוב את העוגה של ספתא.

אנחנו כבר ילדים גדולים עכשיו. כבר יצא לנו לטעום עוגות ביסקוויטים של אנשים אחרים, במסעדות, אצל חברים - רובן היו בסדר, חלקן אפילו בסדר גמור, אבל אף אחת לא הייתה בטעם המיוחד של סבתא רוזה.

כאשר לסבא מלאו 80 המשפחה ערכה לו יום הולדת גדול באולם והזמנו המון חברים ובני משפחה. הילדים הכינו קטע בידורי חמוד, אימא ואבא הכינו מצגת יפה ואני לקחתי על עצמי את תפקיד הכנת עוגת הביסקוויטים לכבוד סבא. הודעתי לכולם מראש שהסיכוי שעוגת הביסקוויטים שלי תצא כמו של סבתא הוא אפסי והנמכתי ציפיות לגובה פני הים.

אבל בתוכי כבר התעורר לו האתגר ושמתי לי למטרה למצוא מתכון כמה שיותר דומה לעוגת הביסקוויטים של סבתא. וכשאני מכוונת לאיזו שהיא משימה – אני לא רואה בעיניים. הורדתי מתכונים ברשת, ניסיתי אותם, התאכזבתי, הורדתי עוד מתכונים, ניסיתי גם אותם, התאכזבתי וחוזר חלילה. כבר כמעט והרמתי ידיים ולפתע הגעתי לאתר של סוגת. בשארית כוחותיי האחרונים הפשלתי שרוולים והתחלתי את המתכון שלהם לעוגת ביסקוויטים. להפתעתי הגמורה – העוגה הייתה ממש ממש דומה לזו של סבתא רוזה.

מותשת אך מאושרת הכנתי עוד 4 עוגות כאלו ויצאתי למסיבת יום הולדת של סבא. כל המשפחה אהבה את העוגה ושיבחה אותה וכשאף אחד לא שמע, ככה בסוד, אמרו לי שהעוגה באמת מאוד דומה לזו של סבתא. אפילו סבא שיבח אותה. כולם ביקשו את המתכון והחלטתי לשתף גם אתכם בתענוג המופלא הזה, כי למה שרק אנחנו נהנה מכל הטוב הזה???!

אז אתם רושמים?

מתכון לעוגת ביסקוויטים בקרם לימון / סוגת

*הכינו תבנית מרובעת 30X20 ס"מ.

*יש להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

הרכיבים הדרושים:

חצי כוס חלב קר

250 גרם ביסקוויטים

עבור הקרם:

250 גרם גבינה לבנה 9%

500 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפיות אבקת סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

קליפת לימון מגוררת – מלימון אחד

כפית תמצית וניל

ההכנה:

  • צקו את החלב לקערה וטבלו את הביסקוויטים. הניחו את הביסקוויטים כשכבה ראשונה על תחתיה של תבנית. הקפידו להצמיד את הביסקווטים אחד לשני – לצופף.

  • להכנת הקרם: הניחו בקערת מיקסר את הפודינג, השמנת, הגבינה, אבקת הסוכר, תמצית הוניל וקליפת הלימון. ערבבו עד אשר מתקבלת תערובת אחידה ויציבה.

  • הרכבת העוגה: כסו את שכבת הביסקוויטים שהכנתם מוקדם יותר בשליש מכמות הקרם, וישרו את הקרם.

  • הטבילו עוד ביסקוויטים בחלב הקר, וצופפו אותם על שכבת הקרם.

  • כסו שוב בשליש קרם את שכבת הביסקווטים המצופפים.

  • צרו שכבה אחרונה של ביסקוויטים.

  • הכניסו לשק זילוף את שליש הקרם שנותר, רצוי עם צנטר חלק בקוטר של כ-2 ס"מ. הזליפו מעין תלוליות של קרם צפופות על גבי שכבת הביסקוויטים.

  • אחסנו במקרר למשך לילה או לפחות 6 שעות.

  • עטרו בקליפת לימון מגוררת.

הגישו קר.

שיהיה בתאבון. תודו לי אחר כך :)

 

מתכונים מנצחים לשבועות באתר סוגת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פאוורפון אלא אם צויין אחרת