1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

טארטלטים עם קרם פטיסייאר ללא סוכר - Pasteis de belem

04/05/2018

 

הטארטלטים האלה מקורם בליסבון במאפיית בלם שברובע בלם בליסבון. יש מספר גירסאות למתכון.גם אני שיניתי מעט - החלפתי סוכר בסוכרלוז.. ו"שיחקתי" קצת בכמויות..

החומרים הדרושים:

1/2 ק"ג בצק עלים חמאה

לקרם:
500 מ"ל חלב (בערך 2 כוסות)
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
1.5 כוס סוכרלוז
1 כפית וניל
1 סרט קליפת לימון
1 מקל קינמון
כ-2-3 כפות קמח או קורנפלור
5 חלמונים

אופן ההכנה:

מערבבים 1/2 כוס חלב עם החלמונים והקמח/קורנפלור עד שאין גושים.

מחממים יתרת החלב, שמנת מתוקה, סרט לימון, מקל קינמון וסוכרלוז עד לנקודת רתיחה ומורידים מהאש. עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים הכל לסיר להמשך בישול עד שמסמיך. מסננים את הקרם ומצננים.

פורסים את בצק העלים ומרדדים מעט. מגלגלים לגליל מהודק ופורסים ממנו 12 פרוסות. כל פרוסה מרדדים ומניחים בתבנית מאפינס.

ממלאים בקרם ואופים בתנור שחומם מראש ל200-220 מעלות כ-25 דקות או עד שהטארטים שחומים והקרם נראה יציב.


מחכים קצת שהטארטים יצטננו ואז שולפים אותם מהתבנית.

הטארטים טעימים כשהם חמימים או פושרים. אבל גם קרים ..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת