1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

לחמניות כוסמין עם יוגורט ומחלב

 

החומרים הדרושים:

כ500 גרם קמח כוסמין לבן ומלא אורגני מנופה
2-3 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 שקית שמרית או 25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפייה
1.1/4 כף מלח
1 כף סוכר או סוכרלוז
1 כוס חלב פושר +1/4 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 יוגורט 3%
1/8 כפית גרגרי מחלב כתושים

למריחה:
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות סירופ אגאבה או סילאן ללא תוספת סוכר

לציפוי:
סומסום או פרג, זעתר או מלח גם- או כולם יחד..

 
אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים את הכוסמין עם המלח וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכרלוז, מחלב, שמרים, משפר אפייה, ותוך כדי ערבול איטי מוסיפים את היוגורט, המים, חלב ושמן. מעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש ונעים למגע. מצפים אותו במעט שמן ומניחים חזרה בקערה מכוסה בניילון נצמד לתפיחה של כשעה וחצי או עד שיכפיל את נפחו.

בשלב הבא טופחים עליו להוצאת האוויר - ממשיכים לפי ההוראות או שומרים אותו במקרר עד למחרת. הפעם בחרתי בשיטת המקרר. (הבצק ממשיך לתפוח במקרר.)

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מכל חלק יוצרים כדור. מניחים למנוחה של כ-10 דקות. לאחר מכן לוקחים כל כדור ומעצבים לחמניות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בגלל שהבצק היה במקרר -משאירים למנוחה של כשעה וחצי. לחילופין מספיקה חצי שעה.

מכינית תערובת מהמים והאגאבה - סילאן. מכינים את הציפויים שבחרנו.



מורחים במברשת את הלחמניות בתערובת המים אותם , ומיד מצפים אותם. מניחים חזרה על התבנית המרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים את כ-20 דקות או עד להזהבה. מוציאים לצינון על רשת. שומרים מכוסה במגבת מטבח.

 
לחמניות רכות וטעימות
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת