1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

חלות כוסמין עם כוסמת ירוקה

15/04/2018

בשבוע אחרי הפסח נהוג להכין חלה בצורת מפתח, שזה סימן לפרנסה טובה ולמזל ואולי עוד דברים טובים. הפעם החלטתי שגם אני אכין אחת כזאת בנוסף לחלה "רגילה".
אבל היה לי עוד אתגר - לשלב כוסמת ירוקה בחלה ושיהיה טעיםםם.. אז - לעבודה :) .

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן
1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
25 גרם שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפייה
1/2 כוס שמן תירס/קנולה
1 כפית מלח
1 גביע יוגורט 3%
2 ביצים M

לתערובת כוסמת ירוקה :
1/2 כוס כוסמת ירוקה אורגנית מושריית במים ומסוננת
חופן שמיר קצוץ
2 קוביות בזיליקום של "דורות"
2 כפיות שמן תירס/קנולה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1 כף זעתר טחון

לציפוי לפני האפייה : ביצה טרופה
זעתר , קצח או סומסום

 

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים לבצק ומעבדים לבצק רך וגמיש שאינו נדבק לקערה. מצפים אותו בשמן וחותכים שליש מהכמות על מנת לערבב אותו עם הכוסמת. את היתרה מעבירים לקערה נפרדת לתפיחה ראשונה של שעה וחצי.

תערובת הכוסמת:
שמים את כל המרכיבים במעבד וטוחנים לעיסה אחידה. בקערת המיקסר שמים את "שליש הבצק" עם עיסת הכוסמת ומעבדים עד שהבצק נצבע בירוק. אם התערובת דלילה מידי מוסיפים עוד כחצי כוס קמח כוסמין. משאירים לתפיחה של שעה וחצי.

מחממים תנור ל-180.

מעצבים את החלות ומשאירים לתפיחה של כעוד חצי שעה, ואופים כ30-35 דקות או עד שהחלות מזהיבות והתחתית אפוייה. מצננים על רשת בכיסוי מגבת מטבח .

שומרים מכוסה בניילון נצמד. יצאו חלות נהדרות .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת