11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פחזניות מושלמות

16/04/2018
פחזניות מושלמות

פחזניות מושלמות

 

 

מתכון לפחזניות במילוי קרם וניל,

הדיוק מבטיח הצלחה, הצמדו להוראות המתכון,

אל תתפתו להוסיף, אל תגרעו מהכמויות המצוינות, ואל תעגלו פינות    

 

30- 25 פחזניות (תלוי בגודל הצנטר), חלבי, 30 דקות עבודה, שעה וחצי עד שאפשר לאכול
על פי מתכון של כריסטוף מישלאק

מצרכים:

לפחזניות:
100 מ״ל (1/3 כוס+1/2 1 כפות) מים
100 מ״ל (1/3 כוס+1/2 1 כפות) חלב
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס +2 כפות) קמח
5 גרם (כפית) סוכר
קורט מלח
3-4 ביצים גודל M (סה"כ 200 גר') לשקול ברור לשקול

 

לגנאש (רוטב שוקולד):
250 גרם (1/2 2 חפיסות) שוקולד מריר, שבור לקוביות (ועדיף קצוץ)
240 מ"ל 1 כוס) חלב או מים

להגשה:
אבקת סוכר

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות (מצב טורבו) – מומלץ בחום (הבנתם? =] ) לחמם שעה לפחות מראש, ולא רק עד שהנורית הקטנה נכבית, היא לא שווה הרבה.

מתחילים בהכנת הבצק הרבוך:

  • בסיר קטן שמים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח.
  • מביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית ומבשלים עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים מיד בעזרת כף עץ  מבשלים -3-2 דקות נוספות לקבלת רביכה, בערבוב מתמיד.

   

  • מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
  • מערבבים במהירות בינונית כ-3-4 דקות, לקירור הבצק.
  • מוסיפים ביצה אחת בכל פעם. לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שהביצה שלפניה נטמעה לחלוטין בבצק. אם אחרי 3 ביצים מתקבל בצק יפה שמשאיר סימן V על ההקצפה כמו בתמונות, לא מוסיפים את הביצה הרביעית.
  • ממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק, דביק והומוגני.

 

  •  

יוצרים את הפחזניות ואופים:

  • מעבירים את הפחזניות לשק זילוף + צנטר בצורה שבוחרים.     בחרתי כוכב
  •  
  • מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה. שמים מעט מהבצק בפינות התבנית, מתחת לנייר, כדי שלא יתרומם במהלך הזילוף. (לא חייבים),
  • מזלפים פחזניות בקוטר 4-5 ס״מ, יוצאות בין 20-30 פחזניות. מרטיבים את האצבע ופוחסים את השפיצים של הפחזניות, (בצנטר כוכב אין כמעט שפיצים) כדי שלא ישרפו באפייה.
  • מכניסים למדף המרכזי של התנור ואופים כ14-20 דקות, עד שהפחזניות תפוחות אך עדיין לא זהובות לחלוטין מכל הכיוונים. נמנעים מלפתוח את דלת התנור בזמן הזה.

 

 

  • מורידים את החום ל170  / 160  מעלות ומשלימים אפייה 15-20 דקות נוספות – עד שהפחזניות זהובות לחלוטין ונהיו פריכות.
  • מוציאים ונותנים לפחזניות להתקרר בתבנית.
  • אם לא מתעצלים אפשר לדקור בתחתית כל פחזניה בקיסם, לשחרור האדים והלחות שיש עדיין, ולקרר לחלוטין. 
  •  

   

המילוי שלי

  • מכינים קרם : 1.5 אריזות שמנת מתוקה + 1 פודינג אינסטנט וניל + 0.5 כוס חלב + 1 שקיק סוכר וניל , להקציף לקרם יציב

מילוי הפחזניות:  

מעבירים את קרם הוניל לשקית זילוף + צנטר כוכב,   

חוצים כל פחזניה לחצי משאירים קצה מחובר,  וממלאים כמה שאוהבים  

שמים בקופסה מרופדת נייר אפיה , ומכסים במכסה תואם, את התוספות רק בעת הגשה.

לגנאש אם רוצים:

בקערית 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 

בקערית נפרדת לחמם עד סף רתיחה 0.5 גביע שמנת מתוקה,

לצקת את השמנת החמה על  קוביות השוקולד לכסות לדקותיים,

 לערבב היטב למרקם חלק

להגשה:

  • שמים מעט רוטב שוקולד חם בצלחת הגשה, מעל כל צלחת שמים 3-4 פחזניות מלאות. אם רוצים מפדרים באבקת סוכר.
  • המדריך המלא להכנת פחזניות            
  •  
  •  
  •                

                                 

הצעה למילית קצפת + מסקרפונה:

להקציף הכל יחד, למלא שק זילוף+צנטר ולמלא את הפחזניות

למלית 
1 שמנת מתוקה 
כף סוכר
כף גבינה מסקרפונה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת