66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פרויקט הקובנה

25/04/2018

כשעבדתי יצא לי להפריש חלה 5-6 פעמים ביום ולברך את כל מי שביקש ברכות. כשפרשתי מהעבודה הפרשת חלה היתה חסרה לי ולכן החלטתי להכין קובנה ולחלק לאלה שטעמו את הקובנה שלי ואהבו .יצאתי וקניתי סירים בגדלים שונים, וביום רביעי בלילה אני מכינה קובנות והחברה מגיעים לאסוף אותם עד יום שישי. כך זכיתי שכל שבוע אני מפרישה חלה מברכת וגם מבורכת cheeky כי החברה אוהבים את הקובנה שלי ומברכים אותי surprise. תכינו גם אתם ברור לי שתהנו.

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח (לפי בקשת החברים אני מכינה מקמח כוסמין )אבל אתם יכולים להכין מקמח רגיל.

60 גרם סוכר לבן

60 גרם סוכר חום

1 כף מלח

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות שמרים יבשים // 50 גרם שמרים טריים.

600 מילליטר מים (לממהרים מים חמימים וללא ממהרים מים מהברז).

שמן בנדיבות למריחת הבצק

קצח/ שומשום לפיזור.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח, הסוכר , הסילאן, מלח והדבש. 

מערבבים כ-2 3 דקות מוסיפים את השמרים ואת המים ולשים בצק רך ומעט דביק.(ללוש את הבצק לפחות 7 דקות)

להשאיר את הבצק בקערת המיקסר לכסות במגבת ולהתפיח חצי שעה ללוש שוב את הבצק כ4 דקות.

להוציא את הבצק על משטח משומן מעט וללוש שוב בידיים תוך כדי קיפול הבצק חמש פעמיים (הקיפול הכוונה לגלגל כלפי פנים את הבצק)

לכסות ולהתפיח כשעה לפחות.

לחלק את הבצק בהתאם לגודל הסיר ליצור כדור לשמן משטח עבודה ולשים את הכדורים על שמן.

להתפיח כ10 דקות מכוסה.

למרוח שוב את משטח העבודה בנדיבות בשמן לרדד עלה דק דק כמה יותר גדול יותר טוב.

 למרוח בנדיבות שמן.

להתחיל לגלגל את הבצק לרולדה (לא להדק את הרולדה אלא לגלגל בריפרוף)

לגלגל את הרולדה לשבלול (ברלה)

להניח בסיר הקובנה נייר פרגמנט בתחתית לשמן היטב את הדפנות והתחתית ולהניח את ברלה בפנים.

לפזר קצח/שומשום

להתפיח עד שהקובנה מכפילה את ניפחה.

לאפות ב180 מעלות 20 דקות (ללא המכסה)

אחרי האפיה לצנן 5 דקות ולהוציא את הקובנה למנוע הזעה של הבצק.

כיצד נקבל קובנה חומה חומה בשבת בבוקר

1  להניח תחתית על הפלטה ולשים עליה את סיר הקובנה מכוסה, 3 -4 שעות לפני הארוחה להוציא את התחתית ולשים ישירות על הפלטה את הסיר מכוסה.

מוכןןןן רק אל תשכחו להכין רסק של עגבניות טריות או סחוג'surprise

2 אפשרות שנייה להניח את הקובנה על המיחם הרותח ולכסות לפנות בוקר להניח ישירות את הסיר על הפלטה ולכסות.

אוייי כמה שזה טעיםםםם

תהנו

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת