00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לשון קלאסית בצל ופטריות

לשון קלאסית בצל ופטריות

לשון קלאסית בצל ופטריות

 

 

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 לשון בקר במשקל של עד 2 קילו
  • 4 בצלים קלופים וחצויים
  • 2 גזרים חתוכים לקטעים
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים
  • 1 כרישה (החלק הלבן) חתוכה לקטעים
  • 5 שיני שום חצויות
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 גרגירי פלפל שחור
  • 1/5 כפית גרגירי כוסברה (לא חובה)
  • 5 גרגירי ערער (לא חובה)
  • 2 כפיות מלח
  • מים
  •  
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן תירס
  • 2 בצלים אדומים קצוצים דק
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 6 שיני שום כתושות
  • כף קמח מצה
  • חצי כוס ציר בקר
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את כל החומרים לסיר גדול, שיכיל הכל בנוחות. מכסים במים עד 2 ס"מ מעל גובה פני החומרים שבסיר, ומביאים לרתיחה.
  •  
  • 2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. במהלך הבישול מסירים את הקצף שמצטבר על פני המים. בודקים בעזרת מזלג אם הלשון התרככה. כשהיא רכה, מוציאים אותה מהמים ומצננים לטמפרטורת החדר. שופכים את מי הבישול.
  •  
  • 3. מקלפים את הלשון מהעור שעוטף אותה ונפטרים משאריות השומן והעצמות הקטנות (אם יש). שומרים בכלי אטום במקרר.
  •  
  • 4. כשעה לפני ההגשה מוציאים את הלשון מהמקרר, פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ, ומניחים בתבנית שטוחה, בעלת שוליים, הניתנת לחימום בתנור.
  •  
  • 5. יוצקים מעל פרוסות הלשון את רוטב הפטריות המוכן, מכסים את התבנית (אפשר גם בנייר כסף), ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.
  •  
  • 6. 7 דקות לפני סיום החימום מסירים את הכיסוי, על מנת שהכל ישחים מעט. מגישים חם.
  •  
  • הכנת הרוטב:
  • 1. מחממים מחבת ברזל כבדה, מוסיפים את השמן ואת הבצל, ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, ומטגנים 2 דקות נוספות.
  •  
  • 2. מוסיפים את קמח המצה, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
  •  
  • 3. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

*הערות:

בישלתי את הלשון  כשעה בסיר לחץ, עם גרגרי  פלפל שחור+  2 עלי דפנה +גזר וסלרי עד ריכוך, הוצאתי וקילפתי את הקליפה.שמרתי אותה בכלי נפרד מהרוטב.

את מי הבישול שמרתי לאחר צינון במקרר

לאחר קירור יממה במקרר פרסתי את הלשון, בישלתי במי הבישול שלה, וכיסיתי ברוטב לפי המתכון, מדולל מעט במי הבישול, 

אפיתי בתנור עד השחמה,(לפי המתכון, היה טעים מאוד).

 

 

קרדיט: וואלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת