88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת מוס פיסטוק

עוגת מוס פיסטוק

עוגת מוס פיסטוק

 

 

 

 

 

תבנית קוטר 20 

חומרים למחית פיסטוק:
מחית פיסטוק (מתכון של יהודית אביב ):
200 גרם פיסטוק קלוי ומקולף (השתמשתי בפיסטוקים מלוחים)
2 כפות שמן

אופן הכנה: במג'ימיקס לטחון היטב את הפיסטוקים עד להפרשת שומנים להוסיף 2 כפות שמן ולטחון הכל עד לקבלת מחית חלקה ירקרקה (חומה..) במרקם משחתי.

חומרים בסיס לעוגה :
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח(בפסח קמח מצה דק+1 כפית אבקת אפייה  )
3 כפיות שמן


חומרים למוס שוקולד לבן
1 שמנת מתוקה 38% (250מ"ל)
1/2 חבילה גבינת מסקרפונה (125גרם)
1/4 כוס חלב
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן

 

חומרים למוס פיסטוק:
1 שמנת מתוקה 38% (250מ"ל)
1/2 חבילה גבינת מסקרפונה (125גרם)
1/4 כוס חלב
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
5 כפיות גדושות מחית פיסטוק

קישוט :50 גרם פיסטוקים קלויים מלוחים קצוצים (ללא קליפה) 

 

 

 לבסיס:

להקציף את הביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר, להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).


להוסיף ידנית, קמח תופח ו- 3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .


לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 20 ס"מ , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

לאחר שהעוגה התקררה לערבב בקערית:
1/2 כוס מים וכפית סוכר וניל להרטיב את העוגה בצורה שווה.

אופן הכנה מוס שוקולד לבן:
בקערית למיקרוגל נשים 100 גרם שוקולד לבן ו-3 כפות שמנת מתוקה , נחמם בפולסים של דקה עד לקבלת בלילה אחידה, להניח בצד ל- 15 דקות להתקררות .

בקערת המיקסר נשים 1 שמנת מתוקה (פחות 3 כפות שהשמשנו ), 1/2 חבילה גבינת מסקרפונה,
1/4 כוס חלב, 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, ומחית שוקולד לבן להקציף עד לקבלת קרם יציב לשפוך על גבי העוגה, לישר ולהכניס למקפיא (עד להכנת קרם הפיסטוק) לא לשטוף את קערת המיקסר.

אופן הכנה מוס פיסטוק:
באותה קערת מיקסר (שלא שטפנו !) נשים 1 שמנת מתוקה , 1/2 חבילה גבינת מסקרפונה, 1/4 כוס חלב, 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ו-5 כפיות מחית פיסטוק,  להקציף עד לקבלת קרם יציב, לשפוך על גבי מוס השוקולד לבן, לישר ולהכניס למקפיא ל-4 שעות להוציא ולשים במקרר ל-12 שעות לפחות .

בהגשה לפזר פיסטוקים קלויים קצוצים מסביב לעוגה ולהגיש. 

קרדיט: סיגל ברמר    

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת