33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

אביב טעים

30/03/2018

כשהאביב פה

כשהאוויר מלא בושם

גם המטבח קורא אביב.

ואני מסתכלת סביב סביב, מה יתאים להכנס לסיר ואיך אפשר להביא אותו גם לתוך התבשיל.

אני מאוד אוהבת מרקים וברור שעכשיו המרק צריך להיות קצת פחות סמיך וקצת יותר עליז.

ומכיוון שאביב,  אי אפשר בלי חג הפסח, שלו יש הלכות מיוחדות של מותר ואסור...

זו הזדמנות לחבר דברים יחד, וגם טעמים.

מרק ירקות, חלקם קצוצים בקטנה וחלקם רוסקו אחרי שבושלו והוחזרו אל הסיר אחר כבוד בכדי להשפיע על הטעם והמרקם.

אך בשביל לא להעמיס על המרק ולהסמיכו לא הכנסתי לתוכו אורז אלא לבבתי לביבות אורז, שיבוא אחר כך אל קירבו של המרק וישלימו לארוחה.

לביבות אורז (כשר לפסח לאוכלי קטניות)

מצרכים

כוס אורז שבושל כדבעי

סלק קטן, חצי כרובית קטנה - שבושלו עד לריכוך ורוסקו או נמעכו

1 קישוא מרוסק

2 ביצים

שתי כפות קמח מצות (פירורי לחם)

שתי כפות גדושות גבינת פרמזן מרוסקת

מלח פלפל שחור

 

אופן הכנה

לערבב את כל המרכיבים בקערה

לרפד תבנית בנייר אפיה 

ליצור לביבות (נוח בידים רטובות)

לרסס מעליהן מעט שמן

להכניס לתנור שחומם 200 מעלות לכ 35 דקות או עד שיזהיבו.

הגשה

להניח את הלביבות לצד צלחת המרק כל אחד בזמנו החופשי ייכניס אותם לקערה שלו.

טעם אביב.

אביב בצלחת - לביבות אורז עם מרק

וכמובן אפשר להגיש אותן בנפרד מהמרק

 

חג אביב טעים וטוב

 

"קצת אחרת" - spring

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת