11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קציצות ברוטב כרפס

01/04/2018
קציצות ברוטב כרפס

קציצות ברוטב כרפס

 

רכות, נימוחות ועסיסיות 

 

 

מרכיבים

  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית תבלין לקציצות ראס אלחנות

  • 1/2 יחידה לימון פרוס

  • 1/2 קילוגרם בשר טחון

  • 3 כף קמח מצה

  • 2 יחידה עלי סלרי

  • 1 יחידה ביצה

  • 1 יחידה כרפס סלרי ראש גדול

  • 1 יחידה בצל מטוגן

  • 1 קורט אגוז מוסקט

  • 1 כפית כרכום

  • 2 כפות שמן

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כוס מי סודה

  • 1 כף כורכום לתיבול הרוטב

  • 3 כפות שמן

  • 1 כף מרק עוף

  •  קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

 

 

 

  • 1

    לקלף ראש גדול של סלרי לחתוך את הגיבעולים לחתיכות בינוניות ביחד עים 2 עלים קצוצים לשים בסיר לבישול עם 3 כוסות מים ולהוסיף

  • כף כורכום

  • 4 כפות שמן

  • לבשל עד כמעט רכות,

  • להוסיף מלח פלפל גרוס . ומיץ מחצי לימון ,

  • לשים קציצות מעל ולבשל,

  • להוסיף חצי לימון פרוס דק מעל .

  • להוסיף כף מרק עוף ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד ספיגת הנוזלים ולהגיש.....

  • 2

    לקציצות בקר

  •  

  • 3

    1/2 קילו בשר בקר טחון .

  •  

  • 4

    3 כפות קמח מצה.

  •  

  • 5

    1 ביצה .

  •  

  • 6

    1 בצל מטוגן חתוך דק.

  •  

  • 7

    2 כפות שמן.

  •  

  • 8

    חצי כוס מי סודה מבקבוק.

  •  

  • 9

    לתבל מלח +פלפל שחור + ראס אל חנות (זה תבלין לקציצות) + גרידת אגוז מוסקט + כפית כורכום

  • לערבב היטב לתת מנוחה כ15 דקות .

  • .ליצור קציצות בעזרת ידיים משומנות להניח על גיבעולי הסלרי המבושלים לבישול עד גמר הנוזלים, 

  •   

  • קרדיט מתכון ; אורה ארגוב

  •  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת