00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל ושאר ירקות

פלפלים ממולאים: מנה ססגונית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות

16/03/2018
פלפלים ממולאים: מנה ססגונית שתגרום לכולם ללקק את ה...

מאת דגנים

את הפלפלים הממולאים אפשר לפגוש בשפע של מטבחים גם אם השמות שלהם מעט שונים. כך לדוגמה ההונגרים קוראים לזה "טולטוט פפריקה", הרומנים מכנים את המנה "ארדיי אומפלוץ" (מצחיק), היוונים קוראים לזה "ימיסטה" ובערבית – "פלפל מחשי".

לכל אומה יש את הקונץ הייחודי לה; הרומנים ממלאים את הפלפלים בבשר, ירקות ואורז, הערבים ממלאים בבשר עגל או בשר כבש ואורז, היוונים מאמינים במנה צמחונית יותר וממלאים את הפלפל באורז, עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול, וההונגרים ממלאים בבשר טחון ומבשלים ברוטב עגבניות.

לא משנה מהיכן אתם או מהיכן הגיעו ההורים והסבים שלכם, אם אתם ישראלים בטח טעמתם לפחות פעם אחת בחייכם פלפלים ממולאים. ואם הם היו טעמים - בוודאי הבטחתם לעצמכם שתכינו גם אתם את המנה בהזדמנות הראשונה שתקרה בדרככם. ייתכן וכבר ניסיתם את מזלכם וכבר הכנתם פלפלים ממולאים, אולי אפילו יצא לכם לא רע. אך האם אתם יודעים כל מה שאתם צריכים לדעת על הכנת פלפלים ממולאים? האם אתם יודעים איך מכינים פלפלים ממולאים מושלמים?

ריכזנו עבורכם טיפים נהדרים שיעזרו לכם להכין פלפלים ממולאים נפלאים ואף הוספנו מתכון מנצח. אם תעקבו אחרי כל ההמלצות, תקבלו מנת פלפלים ממולאים שתגרום לסועדים ללקק את האצבעות ולבקש עוד ועוד ועוד. אז יאללה בואו נתחיל...

  • רוצים מנה ססגונית ומרהיבה ביופייה? אל תסתפקו בפלפלים ירוקים בלבד. בחרו פלפלים בשלל צבעים וגוונים: אדום, כתום, צהוב וירוק.

  • בבואכם לבחור פלפלים למילוי וודאו שיש להם בסיס רחב ויציב, כך שהפלפלים יוכלו "להחזיק" את המילוי ולהתייצב בסיר ואחר כך בצלחת.

  • יש לכם חופש למלא את הפלפלים במגוון מילויים: בשר (בקר, עגל, טלה, עוף, הודו, כבש), אורז לבן, אורז אדום, בורגול, גריסים, אגוזים, פירות יבשים, עשבי תיבול ועוד.

  • לרוטב העגבניות תוכלו להשתמש ברסק עגבניות ו/או ברכז עגבניות ו/או בעגבניות מרוסקות.

  • כדי למקסם את הטעם של רוטב העגבניות ולהפחית מהחומציות שלו דאגו להוסיף ניגוד מתוק לרוטב: אפשר להוסיף פשוט קצת סוכר או כל תוספת מתוקה וקלילה – דומדמניות או רימונים.

  • אם אתם אוהבים רוטב דליל, בשלו מעט זמן. אם אתם כמוני ואוהבים רוטב סמיך, בשלו את הרוטב יותר זמן.

  • כדי להימנע מצניחה או מנפילה של הפלפלים בשלו אותם כשהם צמודים מאוד אחד לשני. ממש ממש צפוף.

מתכון: פלפלים ממולאים / אתר דגנים בשיתוף סוגת

המצרכים הדרושים:

1.5 כוסות אורז פרסי קלאסי (רצוי של סוגת)

8 פלפלים בגודל בינוני במגוון צבעים

כ-400 גרם חזה של טלה – לקצוץ או לטחון

צרור אחד של פטרוזיליה

4 בצלים

300 מ"ל רוטב עגבניות: רסק, רכז או עגבניות מרוסקות

שני שיני שום

50 גרם צנוברים

50 גרם דומדמניות מיובשות

צרור עליי נענע - קצוץ

כפית קליפת תפוז או לימון

2 לימונים

כף כמון טחון

קורט ג'ינג'ר

7 כפות שמן זית

 

הכנת הפלפלים הממולאים:

 
  • במי מלח שהורתחו מראש, בשלו את האורז הפרסי למשך כ-10 דקות. בסיום – סננו את האורז.

  • טגנו את הבצל והשום בכף אחת של שמן זית למשך 10 דקות, עד שהם מזהיבים. לאחר מכן, הוסיפו את הבצל לאורז בסיר.

  • לאותו סיר אורז הוסיפו את הבשר – על להבה גבוהה במשך 2 דקות עד שהבשר הופך לשחום. ערבבו את הבשר עם האורז.

  • הוסיפו את הצנוברים, הדומדמניות, הפטרוזיליה, הנענע, מיץ הלימונים, קליפת לימון, הכמון וקורט מלח ופלפל.

  • כעת הגיעה העת לטפל בפלפלים. יש לחתוך את הראש של הפלפלים ולנקות אותם מהתוכן: סיבים וגרעינים כאחד. שטפו אותם היטב. שמרו את הראשים של הפלפלים בשלמותם בצד כי נצטרף אותם אחר כך.

  • מלאו את הפלפלים בתערובת האורז והבשר.

  • סיגרו את הפלפלים עם הראשים ששמתם בצד – כמו מכסה לפלפלים.

  • שימו את הפלפלים בתבנית וטפטפו על גביהם שמן זית.

  • אפו אותם למשך 40 דקות בדרגת חום בינונית כ-170 מעלות.

  • חממו את רוטב העגבניות עם עלי נענע ותיבול.

  • צקו את הרוטב על הפלפלים.

  • אפשר לקשט על עליי נענע.

 

הגישו!

מתכון לריזוטו מו-שלם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פאוורפון אלא אם צויין אחרת