00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק מאפונה יבשה

12/03/2018
מרק מאפונה יבשה

מרק מאפונה יבשה

 

לברור את האפונה בתשומת לב, לשטוף במסננת תחת מים זורמים, ולהשרות בהרבה מים,

 לפני הבישול להחליף את מי השריה במים רותחים עד שמכינים את כל היתר,

 

3 כוסות אפונה יבשה, להשרות,

בסיר גדול ועמוק לחמם שמן, להוסיף 2 - 3 בצלים יבשים חתוכים גס,  ולטגן עד שקיפות.

 לקלף 5 - 6 תפוחי אדמה ולחתוך לקוביות גדולות, ולהוסיף לסיר,

 2 גזרים  קלופים פרוסים לנתחים עבים,,

להוסיף עגבניה בשלה וגדולה מסומנת ב- X

5  - 6 שיני שום שלמות, לערבב ,

2 גבעולי סלרי שלמים ללא עלים,

1/2 צרור פטרוזיליה רק גבעולים קצוצים,

את העלים לשמור לקישוט בסוף, בינתיים לשים כמו זר קטן בכוס מים

לערבב את כל הירקות בסיר, לסנן את האפונה מהמים, ולהוסיף לסיר , לערבב,

לתבל בפלפל שחור גרוס, אבקת מרק עוף, פפריקה לטעם, ולערבב, 

להרתיח מים בנפרד ולהוסיף לסיר בכמות המרק שרוצים,

להביא לרתיחה ולבשל עד שהאפונה רכה ונימוחה. להוציא את קליפת העגבניה,

 להוציא את גבעולי הסלרי מהסיר לשמור בצד,

 למעוך את המרק למרקם הרצוי בבלנדר מוט,

 לחתוך את גבעולי הסלרי  לחתיכות , ולהוסיף לסיר, 

לתקן תיבול ,

להוסיף למרק  את עלי הפטרוזיליה ששמרנו, קצוצים.

*להוסיף לסיר 2 כוסות אפונה עדינה טריה או קפואה משקית סנפרוסט,

 לבשל עד שהאפונה רכה ,

בהגשה אפשר להוסיף קרוטונים מפיתה חצויה  ומתובלת, חתוכה לקוביות,  וקלויה בתנור.

*את המרק אפשר להקפיא במנות בקופסאות קטנות ולחמם כשמתחשק, במיקרו,

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת