00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

נתח וייסבראטן עגל טרי

13/03/2018
נתח וייסבראטן עגל טרי

נתח וייסבארטן עגל טרי

להתחיל להכין את הנתח לפחות 3 ימים לפני ההגשה.

נתח וייסברטן עגל טרי במשקל   1 ק"ג, (מספר 19 שנקרא גם ראש ירכה)

 בקערה לערבב שמן זית 1/4 כוס + כף גדושה חרדל גרגרים + כפית  גדושה פלפל שחור גרוס + כף גדושה מלח גס +  6 שיני שום פרוסותל

יום לפני הבישול, לעסות היטב את הנתח ולשים בקערת פיירקס, + ניילון נצמד  לכיסוי הקערה, במקרר עד למחרת, לספיגת טעמים,

 

להוציא את הנתח המתובל מהמקרר לשעה לפחות בטמפרטורת החדר,

 בסיר עמוק ורחב, לחמם שמן, ולצרוב את הבשר משני הצדדים כ- 10 דקות מכל צד, 

בינתיים להכין ירקות 

2 גזרים שלמים קלופים,

 1 בצל לבן גדול, חתוך לרבעים,

 1 בצל סגול גדול, חתוך לרבעים,

 עגבניה שלמה מסומנת ב- X

1 - 2 עלי דפנה,

6 שיני שום שלמות,

2 גבעולי סלרי שלמים , 

להוסיף את הירקות לבשר השחום, ולהזהיב גם אותם,

 לערבב ולהפוך אותם שלא יחרכו,

 לתבל בפפריקה מתוקה, 

להוסיף לסיר מעט ציר מרק בקר, ומים רותחים כדי כיסוי הבשר,

 להביא לרתיחה בסיר מכוסה,

 לבשל על אש נמוכה כשעתיים וחצי, או עד שמזלג ננעץ בבשר בקלות יחסית,

 מכינים יריעת רדיד אלומיניום,

 עליו מניחים נייר אפיה,

 מוציאים את הבשר מהרוטב בו בושל ומניחים על נייר האפיה,

 עוטפים אותו היטב,

 הבשר ימשיך להתבשל בחום של עצמו,

 כאשר מתקרר לשמור במקרר עד למחרת, ולפרוס לפרוסות בעובי שרוצים,

 לבשל את פרוסות הבשר ברוטב כ- 30 דקות עד שעה לפי הצורך.

      ..

 

אני נוהגת לרענן את הרוטב בירקות חדשים , צלויים מתובלים ומבושלים  לקראת הסוף במעט רוטב של הבשר, לאל דנטה,

ומוגשים מסביב לבשר,

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת