00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עדשים חומות וירקות כתומים

מרק עדשים חומות  וירקות כתומים

מרק עדשים חומות וירקות כתומים

 

 

מרק עשיר, סמיך משביע, שקשה מאוד לקלקל אותו,

אפשר להדגיש ירק אחד על פני האחר, לפי העדפה אישית,

הגשתי אותו ולצידו אצבעות לחם שום,

 היה להיט

 

מצרכים:

 2 בטטות בינוניות,

דלעת 400 - 500  גר'

2 גזרים בינוניים,

 2 בצלים גדולים,

 5 שיני שום,

 5 תפוחי אדצה בינוניים,

 1 + 1/2 כוסות עדשים חומות ,

1 עגבניה מסומנת ב + 

 צרור פטרוזיליה ,

 3 גבעולי סלרי שלמים + עלים,

 תימין טרי  

תיבול לפי הטעם:

מלח,

פלפל שחור גרוס,

 פפריקה 

אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט,

אופן הכנה:

בוררים בהקפדה את העדשים, שוטפים היטב במסננת עם מים זורמים,

 מעבירים לקערת השריה, ומכסים במים רותחים עד שמגיע תורם להיכנס לסיר.

*מכיוון שהמרק עובר בסוף הבישול טחינה בבלנד מוט, אין צורך בחיתוך עדין וקטן של הירקות,

מחממים מעט שמן בסיר עמוק שיכול  להכיל  את כל המצרכים +נוזלים

 בינתיים, קוצצים את הבצלים בדיסקית צ'יפס של מעבד מזון  ומוסיפים לסיר,

חותכים גס את הגזרים, 

 את הדלעת חותכים לקוביות גדולות,

 לחתוך לקוביות גדולות את הבטטות, , תפוחי אדמה,  להוסיף לסיר ולערבב,

להוסיף שיני שום,  עגבניה,  לערבב ,

לסנן את העדשים מהמים, ולהוסיף לסיר לערבב עם הירקות,

 להוסיף תיבול לפי הטעם, להמשיך לטגן כ- 5 דקות לערבב מדי פעם ,

בינתיים להרתיח מים במידה הרצויה,כדי  כיסוי הירקות +. להוסיף לסיר, לכסות ולהביא הכל לרתיחה,

מרגע שהמרק רותח להנמיך להבה ולבשל על בעבוע קל, עד שהעדשים ממש רכות, והירק הכי קשה מבושל דיו.,

 לטעום מהנוזל ולתקן תיבול, להוריד מהאש, ולקרר למצב פושר, 

בעזרת כף סינון, להוציא את קליפת העגבניה,

 להוציא את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה,

 לטחון את המרק למרקם שרוצים בבלנדר מוט, או בקערת מעבד מזון + להב מתכת

להגיש עם אצבעות לחם שום מעלפות בריח ובטעם.

 

 

                              עם או בלי קרוטונים

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת