33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

פיצה שתמיד מצליחה

27/02/2018

להכנת ערב פיצות מהנה וטעים ,לאלה שאינם רוצים לעבוד יותר מידי אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן , או להכין רוטב עגבניות פיקנטי נהדר.

חומרים

לבצק

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם
  • 35 גרם (3/4 קובייה או שקית) שמרית
  • 2 כפות חלב 
  • 1 כף סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית תערובת תבלינים או רק אורגאנו
  • קורט צ'ילי גרוס יבש
  • 1 כף שמן זית

ציפוי

  • 400 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • רוטב עגבניות מתובל מוכן או בהכנה עצמית ראה בהמשך
  • זיתים קצוצים
  • פטריות חתוכות
  • עלי בזיליקום

רוטב עגבניות חריף בהכנה עצמית

  • 2 כפיות שמן זית
  • 1-2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ (או פחות)
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • עלים מ-4 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. בקערית קטנה ממיסים את השמרים יחד עם החלב והסוכר
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים מומסים ומים ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ולשים 10 דקות את המלח לקראת אמצע זמן הלישה לקבלת בצק רך ודביק.
  3. לרוטב העגבניות החריף בהכנה עצמית: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים שום ופלפל חריף כמה שניות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.
  4. מוסיפים עגבניות ותימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות או שהרוטב מסמיך. מדי פעם מערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים.
  5. בסיום לישת הבצק מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  6. מעבירים את הבצק לנייר אפייה או על השיש עם קצת קמח מרדדים לפיצה אחת גדולה או ל 3 פיצות יותר קטנות בהתאם לתבניות.
  7. מעבירים לתבנית משומנת היטב מורחים שמן זית בקצוות הבצק המרודד .
  8. מורחים את רוטב העגבניות על כל שטח הבצק המרודד.
  9. מסדרים את הציפוי מפזרים היטב גבינה צהובה ומעליה זיתים פטריות עלי בזיליקום 
  10. מתפיחים 20-10 דקות.
  11. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות לא בטורבו.
  12. אופים 15-12 דקות, תלוי בעובי, עד הזהבה. 
  13. ומגישים חתוך למשולשים או מרובעים בהתאם לתבנית.

בתבנית עגולה

תבנית מרובעת

לאחר האפיה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת