00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קיגל ממולא תפוחי אדמה בחמין

23/02/2018
קיגל  ממולא תפוחי אדמה בחמין

קיגל ממולא תפוחי אדמה בחמין

 

 

 

קיגלה / המתכון:

1. 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לבשל לפירה במי מלח.

2. לטגן שני בצלים קצוצים גס במעט שמן זית, עד להזהבה.

3. לתיבול: פלפל שחור, מלח.

בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, להכין את הבצק.

4.      הבצק.

1/2 ק"ג קמח רגיל,

3 ביצים שלמות,

1/3 כוס שמן קנולה,

1 אבקת אפיה, 

1/2 כוס מים +- , להוסיף לאט, לפי הצורך.

פלפל שחור מלח פפריקה מתוקה.

להכין בצק רך מכל החומרים, אפשר בקערת המיקסר, תוך כדי לישה להוסיף כחצי כוס מים + -.

 

5.    אופן הכנה:

לחלק את הבצק  לשלושה חלקים. 

 

 

לחמם תנור ל 150 מעלות חום עליון תחתון, לא טורבו!

6. להכין פירה מתפוחי האדמה + הבצל + התבלינים פלפל ומלח.

*לרדד את 1/3 הבצק לגודל 20 על 30 ס"מ לערך, לעבוד ולעבד, על משטח מקומח, שלא ידבק,

 למרוח בנדיבות מתערובת הפירה, לגלגל כרולדה, להניח בצד על מגש עם נייר אפיה משומן מעט. לחזור על הפעולה עם שאר הבצק ותפוחי אדמה. מתקבלות שלוש רולדות. אין צורך להדביק קצוות. הבצק נוח מאוד ונעים לעבוד איתו.

למרוח את הפירה, לגלגל, לדקור בקיסם לכל האורך ולכסות עד בוא תורם להכנס לסיר

 

 

כאשר החמין בסיר שעל הכיריים  כבר רותח, להניח מלמעלה את הרולדות הממולאות, לכסות במכסה, להעביר מיד  לתחתית התנור!!!  

*להוריד חום התנור ל 120 מעלות עד שהולכים לישון.

להוריד חום התנור ל- 100 מעלות משך הלילה עד הבוקר, לבדוק נוזלים, לבדוק, טעמים יש זמן לשפר ולתקן עדיין,

אם יש צורך(אם יש יותר מדי נוזלים), אפשר להוציא בכוס חלק מהנוזלים, להעלות שוב טמפרטורה ל- 120 מעלות, עד ארוחת הצהריים.

 

ראו בקישור: חמין פיצוץ


ראו את השחום השחום הזה

 

ראו בקישור: חמין פיצוץ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת