1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

לחמניות כוסמין וזעתר

18/05/2018

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן

2 כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפות קורנפלור

2 כפות זעתר טחון

25 גרם שמרים טריים

1/2 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

1.5 כף סירופ אגאבה

1/2 כוס שמן תירס או קנולה

1.1/4-1.5 כוס מים פושרים או חלב פושר

לציפוי: 1 ביצה טרופה עם כף שמן

לקישוט: זעתר טחון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת המיקסר את הקמחים המנופים עם המלח. מוסיפים אגאבה, שמרים ומשפר אפייה ומערבבים. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה שמן ומים. ממשיכים לעבד כ-10 דקות. מתקבל בצק אחיד ורך. משמנים ידיים במעט שמן תירס ולשים את הבצק לכדור. נמצפים את הבצק והקערה במעט שמן ומשאירים לתפיחה מכוסה כ-1.5 שעות או עד שיכפיל את נפחו.

מוציאים את האויר מהבצק מכסים ומשאירים במקרר מספר שעות או עד למחרת.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מכל חלק מעצבים לחמנייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה של כשעתיים. 

בינתיים מחממים תנור ל-200 -220 מעלות ומכניסים כלי עם מים חמים בתחתיתו.

לפני האפייה מורחים ביצה טרופה עם שמן ומפזרים מעט זעתר.

אופים 2-3 דקות בחום גבוה ומנמיכים ל-180-190 מעלות. סה"כ אפייה כ18-20 דקות כאשר לקראת הסוף מסובבים את המגש כדי שהלחמניות יזהיבו באופן שווה.

מתקבלות לחמניות רכות ותפוחות וטעימות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת