33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

פולקעס. בעברית - שוקיים. הפעם שוקי עוף בציפוי פריך.

23/02/2018
כנראה שמתכונים לפולקעס יש אלפים רבים. מה שאני רוצה להראות הפעם (שוב) זה שכל מה שתעשו איתם - קשה לפקשש. מטוגן, בתנור, על האש, בתבשיל, תעשו כך, תעשו אחרת, בצלחת, ביד, בפיתה (כמו שאחת הבנות עשתה הפעם) - תמיד מתאים ותמיד יאכלו. רוצים הוכחה? יש לי שלוש בנות. כשאני מכין משהו, תמיד אחת לפחות תגיד שזה טעים ואחת לפחות תעקם את האף. ששלושתן יגידו אותו דבר? נדיר. אז הפעם קרה הדבר הנדיר הזה ואף אחת לא עיקמה את האף. אז הנה דוגמא שלי, אבל רצונכם קובע. אתם מוזמנים להתפרע בדמיונכם במרכיבים ובכמויות - הכל יהיה בסדר. לכבוד ריקון המקפיא הישן שלי (דיפ-פריזר שעדיין עובד טפו טפו טפו, רק צריך להפשיר ולנקות מדי פעם) אני כבר לא קונה בשר מזה זמן די רב. מחסל את המלאי הקיים. מצאתי בו ארבע שוקי עוף. חשבתי מה עושים. שאלתי את אחת הבנות שבבית השבוע מה היא מעדיפה - מטוגן במחבת או אפוי בתנור. אמרה - תנור.
 
אז...
שוקי עוף גדולים (בכל מספר שמתאים לכם), מנוקים כדבעי, שטופים היטב (ואצלי בלי העור).
למרינדה - לערבב היטב ביצה, מלח, פלפל שחור, תבלינים נוספים לפי טעמכם, חצי כף מיץ לימון, כף שטוחה חרדל ושתי כפות מים.
לציפוי - המהדרין יכינו שני סבבי ציפוי. אחד לפני המרינדה ואחד אחריה. באחד - מערבבים בקערה קמח, מעט מלח, מעט פלפל שחור (כי יש אותם גם במרינדה). השני בקערה נפרדת - פירורי לחם מוזהבים. אפשר לערבב אותם עם מעט שמן זית - ממש לא חובה. הצעת שדרוג - לערבב עם שומשום. לחילופין - כל תערובת שאתם מכינים לציפוי שניצל - טובה גם כאן.
 
המהדרין יתחילו בגלגול כל פולקע בקמח שיהיה מצופה היטב מכל הכיוונים.
אחר-כך ימשיכו ויטבלו היטב כל פולקע במרינדה שתיצמד אליו מכל הכיוונים.
ואז יגלגלו היטב בפרורי הלחם שיהיה מצופה היטב מכל הכיוונים.
 
דרך אחרת היא לדלג על שלב הקמח, להתחיל מגלגול במרינדה ורצוי (לא חובה וגם אני לא עשיתי) להשרות לכמה שעות במרינדה ואפילו ללילה - כמובן במקרר ומכוסה בנילון נצמד.
 
אחרי הגלגול בפרורי הלחם, ואחרי שהקפדנו שהפולקע תהיה מצופה היטב, מניחים על ניר אפיה בתבנית חסינת חום.
 
מכניסים לתנור במחצית הגובה - חום עליון ותחתון. בדרך כלל ממליצים שהתנור יהיה מחומם מראש. לא יודע למה. אופים ב-180° במשך 50 דקות. מנמיכים טמפרטורה ל-150° וממשיכים עוד כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור (מניחים על קרש או משהו דומה) ומכסים ברדיד אלומיניום או מכסה תואם. לא מכניסים חזרה לתנור כדי שהפולקעס לא יתייבשו.
 
הצעת שדרוג (שהפעם לא עשיתי) - קוביות תפוחי אדמה בין הפולקעס וסביבם. אפשרי גם טבעות בצל או בצלצלים.
 
מזל שצילמתי לפני שחוסל.
ושיהיה לבריאות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת