88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות בגט

לחמניות בגט

לחמניות בגט

 

 

מרכיבים:

  • 1 קג קמח

  • כף שמרים 

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כף מלח

  • רבע כוס שמן

  • 3 כוסות מים בכוס חד פעמית לשתיה קרה, להוסיף בהדרגה

  • צריך להיות בצק נעים לא רך

אופן ההכנה:

  • 1

    לשים בקערה מים שמרים סוכר להמתין עשר דקות .


  • 2

    להוסיף קמח ושאר המצרכים ולערבב לקבלת בצק נעים לכסות ולהתפיח בערך שעה ללוש ושוב התפתחה .


  • 3

    לחלק לכדורים ( 8 כדורים לחמניות גדולות) ,ולתת מנוחה של 10 דקות לעשות צורה . לרדד עלה לגלגל לרולדה ואחר כך לגלגל לגליל שמנמן באמצע ודק בקצוות


  • 4

    לעשות עם סכין 2 פסים באמצע הלחמניה להניח בתבנית עם נייר אפיה לתת לנוח לחמם תנור 200 מעלות ולאפות בערך חצי שעה .


  • 5

    לקחת כוס עם מים מעט מלח ומעט סוכר ולהבריש את הלחמניות ולאפות עוד כמה דקות .

  • עם הוצאתן מהתנור, לכסות במגבת מטבח, לצינון מלא.

  •  

  •  


  •  

       

*אפיתי בטורבו 180 מעלות, שתי תבניות יחד, במהלך האפיה החלפתי  ביניהן, וסובבתי אותן לאפיה אחידה,

**אפיתי בתבנית בגטים משומנת, מעל תבנית תנור שטוחה.

 

 

 

קרדיט: שרה יוסף

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת